mbihamkfacebooktwitterrss rss

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Srijeda, 17.09.2014. 16:11

Prohodnost puteva u BIH je dobra i saobraća se uz povoljne vremenske uslove. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu  na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica, saobraćaj je na dužini od 1,5 km preusmjeren u preticajnu traku.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je, zbog sanacionih radova, izmjenjen režim saobraćanja: Srbljani-Bosanska Krupa, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno, Rostovo-Novi Travnik i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prelazima  zadržavanja su kratkotrajna.  

.....................................
BIHAMK i JP Autoceste FBiH su izradili letak sa informacijama o sigurnom korištenju tunela na autocesti. Letak možete pogledati/preuzeti na www.jpautoceste.ba  i www.bihamk.ba
.......................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

.............................
RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Tuzla,  u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 09 do 15 sati dolazi do povremenih kraćih obistava saobraćaja.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07 do 17 sati saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.4
Rostovo-Novi Travnik,zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik
-u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.
R-459 Dokanj-Šibošnica-zbog radova na  asfaltiranju, saobraćaj je obustavljen. Obilaznica je preko naselja Breške.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u  ulicama: Džemala Bijedića, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Nikole Šopa, Mala Aleja, Kračule,  Provare, Adema Buće, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića, Doljanska i Ahatovićka.

-Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 06 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.
-Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda).
BRČKO DISTRIKT
-Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10.10.2014.g. otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R.Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica "Bolnica").

Zbog protesta građana od 11 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u Željeznom Polju.

 
Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Srijeda, 17.09.2014. 05:58

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

OGRANIČENJA
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.