mbihamkfacebooktwitterrss rss

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Ponedjeljak, 28.07.2014. 06:34

U većem dijelu BiH ovoga jutra vozi se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na brojne sitnije odrone.  Na pojedinim dionicama u  višim predjelima i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle.

Zbog većeg odrona u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka, na lokalitetu Ugra.

Iz istog razloga i dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu saobraćati regionalnim (dijelom makadamskim) putem Dobro Polje-Jelašca-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama magistralnih puteva M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica saobraćaju putnička vozila i teretna  vozila do 12 tona ukupne mase. Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na  graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je granični prelaz Brčko-Gunja otvoren za putnička vozila.
.................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !
 .............................

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6
Ljubuški-Grude, u toku je sanacija mosta, zbog čega putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok se vozila preko 3,5 t preusmjeravaju na alternativni pravac (R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude).

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
U Tomislavgradu, radovi na priključnoj cesti na lokalitetu Vučilov Brig, naizmjenično propuštanje vozila.
M-15
Livno-Glamoč u naselju Koričine izvode se deminerski radovi, od 8 do 14 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

M-16.1
Klašnice-Prnjavor, u mjestu Čardačani, saobraća se usporeno-jednom trakom.

M-17
Doboj-Šešlije
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Olovo-zbog radova na saniranju škarpe u vremenu od 08 do 17 sati, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.
Tuzla-Bijeljina -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, nastavljeni su sanacioni radovi, usporeno saobraćanje (jednom trakom).
R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.
R-458 Lopare-Gornja Tuzla - obustavljen saobraćaj u mjestu Veselinovac.
R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije (dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smijera).
-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama:
Adema Buće, Novopazarska, Vrbovska, Ranovačka, Stojčevac (most preko rijeke Večerice) i Hasana  Kikića.

 
Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Subota, 26.07.2014. 06:21

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.


 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.