mbihamkfacebooktwitterrss rss

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Subota, 25.04.2015. 19:45


Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. 

Zbog radova na sanaciji klizišta, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka (na lokalitetu Kutlešin Gaj)  obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu, bez obustava i zabrana.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na graničnin prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da obavezno poštuju saobraćajnu signalizaciju.

.................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !
.................................
RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Gračanica (most preko potoka Dubovac), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Mostar-Nevesinje (Bakračuša-Nevesinje), zbog sanacionih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17
Doboj-Šešlije
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Sarajevo-Olovo, u mjestu Srednje, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 15 sati, dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 30 minuta.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara; u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

REGIONALNI PUTEVI
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.
R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene)-zbog izvođenja hitnih radova na otklanjanju stijenskih masa na kolovozu, saobraćaj će se u vremenu od 08 do 16 sati, odvijati iz povremene polusatne obustave saobraćaja. Također, na istom regionalnom putu, na području Brezovače zbog klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.
R-443 Visoko-Kiseljak (naplatne kućice A1-raskrsnica sa R-445 Visoko-Kakanj), zbog radova na sanaciji mosta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na dionicu R-445 Moštre-Visoko.
R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji  saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).
R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.
R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.

KANTON SARAJEVO
-Zbog izvođenja neophodnih radova izdvajamo ulice: Čobanija (kod br.18), Nikole Šopa, Joze Penave, Konak,  Bačići (kod br.15),  Pruščakova i Slatinski put u Vogošći (od br. 3 do br.87).
 
Ograničenja PDF Ispis
Subota, 25.04.2015. 06:35

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.