mbihamkfacebooktwitterrss rss

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Srijeda, 03.09.2014. 06:24

U većem dijelu BIH jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu bez vanrednih ograničenja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja i zemlje na kolovoz pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce:Tuzla-Šićki Brod, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Trnovo, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, u vremenu od 07:30 do 14:30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa A1 Visoko-Podlugovi preusmjeren u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.
.....................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE,  BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA ! 

.............................
AUTOPUT:
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci) izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.


MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-16
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.4
Rostovo-Novi Travnik,zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-17
Doboj-Šešlije
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik
-u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, usporeno saobraćanje (jednom trakom).
R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.
R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj. Do 05.09, saobraćaj je iz ulice Džemala Bijedića prema ulici Kurta Schorka (smjer iz pravca grada prema Rajlovcu), obustavljen i preusmjeren preko novoizgrađene rampe kroz ulice Nikole Šopa i Hifzi Bjelavca u ulicu Kurta Schorka.

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u  ulicama: Čobanija, Stari drum,  Hamdije Kreševljakovića, Kromolj, Doljanska i Ahatovićka.

-Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 06 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.
-Zbog čeišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda).

Zbog protesta građana od 11 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u Željeznom Polju.

 
Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Srijeda, 03.09.2014. 06:23

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

OGRANIČENJA
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.