mbihamkfacebooktwitterrss rss

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Petak, 24.10.2014. 19:04


Zbog vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na regionalnim putevima Bužim-Velika Kladuša (Radića most), Ćoralići-Tržačka Raštela (u naselju Pjanići), Ćehići-Barake (u naselju Tržac) Bosanska Kostajnica- Karan-Prijedor. Na dionici magistralnog puta M-15 Prijedor-Bosanska Dubica (u mjestu Milića Gaj) zbog izlijevanja vode na kolovoz, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično, a iz istog razloga  otežano je saobraćanje na dionici M-5 Bihać-GP Izačić (u Kamenici).

Od puteva sa aktuelnim radovima  izdvajamo magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo  i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

.........................

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE-UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !
............................

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Banja Luka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07 do 17 sati saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik
-u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-360 Priboj-Teočak,  zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 7,5 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).

KANTON SARAJEVO:
-Zbog izvođenja radova na izgradnji toplovodne distributivne mreže u ulici Obala Kulina bana (od raskrsnice sa ulicom Radićeva do raskrsnice sa mostom Čobanija) 25 i 26.10 od 00 do 05 sati  potpuno će se obustaviti saobraćaj.
-Zbog radova na raskrsnici "Velešići" obustavljen je saobraćaj u ulici Muhameda ef. Pandže, na dijelu postojeće raskrsnice sa ulicom Halida Kajteza. Za vrijeme radova saobraćaj će se preusmjeriti privremeno uspostavljenom saobraćajnicom.
-Zbog izvođenja radova na toplovodnoj mreži, saobraćaj je obustavljen u ulici Čobanija (od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Hamdije Kreševljakovića).

-Zbog izvođenja radova u vremenu od 09 do 17 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Provare (od raskrsnice sa ulicom Himzarina do raskrsnice sa ulicom Mehmeda Šakira Kurtčehajića).
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Nahorevska, Logavina, Rustempašina, Ustanička, Dr. Mustafe Pintola, Despićeva, Rajlovačka, Bulevar Meše Selimovića i Zaima Šarca.
 
Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Petak, 24.10.2014. 05:55

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

OGRANIČENJA
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.