mbihamkfacebooktwitterrss rss

POZNAVANJE 
SAOBRAĆAJA/PROMETA

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Subota, 13.02.2016. 19:56

U većem dijelu BiH  saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravamo na učestale odrone a skrećemo pažnju na puteve: Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.  Savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na autocesti A1 saobraćaj se odvija po  vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH,  na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
...................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !
...................................

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. 
Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i na petlju Lašva.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

REGIONALNI PUTEVI
R-454a
Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže do kraja mjeseca od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici
Kalemova (od broja 10-12 do raskrsnice sa ulicom Avde Jabučice). U ulicama Avde Jabučice i Goruša (na dijelu od raskrsnice Avde Jabučice i Kalemove do službenog ulaza u Državnu bolnicu u ulici Goruša) od 00 do 24 sata uspostavlja se jednosmjerni saobraćaj za smijer kretanja gledano iz pravca ulice Avde Jabučice prema ulici Kranjčevićeva. Istovremeno se u ulici Goruša na dijelu od službenog ulaza u Državnu bolnicu do raskrsnice sa ulicom Kranjčevićeva uspostavlja dvosmjerni saobraćaj i to samo za vozila hitnih službi, vozila Državne bolnice i pravnih i fizičkih lica sa sjedištem u ovoj ulici.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.

MOSTAR

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta).  Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.
 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.