mbihamkfacebooktwitterrss rss

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Srijeda, 01.10.2014. 13:22

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano, uz povoljne vremenske uslove. I pored toga, vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.  

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajamo dionice: Poriče-Kupres, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prelazima  zadržavanja su kratkotrajna.   

.....................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE !

.............................

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Tuzla,  u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 09 do 15 sati dolazi do povremenih kraćih obistava saobraćaja.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07 do 17 sati saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-16
Poriče-Kupres, u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila.
Jajce Banja Luka
(Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik
-u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.
-Zbog izvođenja radova u vremenu od 09 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Provare (od raskrsnice sa ulicom Himzarina do raskrsnice sa ulicom Mehmeda Šakira Kurtčehajića).
-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj u ulici Čobanija-poprečni krak od raskrsnice sa ulicom Skenderija do raskrsnice sa ulicom Hamdije kreševljakovića.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Zaima Šarca,  Hadži Damjanova, Rustempašina, Ustanička, Čobanija, Doljanska i Ahatovićka.

BRČKO DISTRIKT
-Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10.10.2014.g. otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R.Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica "Bolnica").
 
Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Srijeda, 01.10.2014. 06:19

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

OGRANIČENJA
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.