mbihamkfacebooktwitterrss rss

POZNAVANJE 
SAOBRAĆAJA/PROMETA

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Utorak, 03.05.2016. 19:43

Danas se na putevima u BiH vozi po vlažnom ili mokrom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Vozačima savjetujemo da voze oprezno, da drže propisano rastojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralne puteve M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most.

Napominjemo da je na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit i dalje na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Pomenuta vozila saobraćaju kroz grad.

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Na graničnim prelazima  zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. 
..................................
Budite naš izvještač sa ceste. Obavijestite nas o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg sms broja 062-090-080.
...................................

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE !
.................................

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1
Vlakovo-Butile, u mjestu Treševine, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.
Visoko-Podlugovi, zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu MO2, saobraćaj se odvija jednom trakom).

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. 
Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje, zbog deminiranja terena od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
M-15
Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
Bugojno-Kupres (Poriče) zbog radova na redovnom održavanju svaki dan osim nedjelje, od 07 do 15 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 10 minuta.
M-17

Čapljina-Doljani
, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) - zbog sanacionih radova, saobraćaj se u vremenu od 08 do 17 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.
R-454a
Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO
- Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice u vremenu od 08 do 16 sati, saobraćaj se obustavlja  u ulici Ragiba Džinde.
- Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže  u ulicama Kalemova i Avde Jabučice od 08 do 16 sati saobraćaj se obustavlja etapno u dužini od 50 metara.
-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).
-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.