mbihamkfacebooktwitterrss rss

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Petak, 25.07.2014. 17:09

Nakon završenog uviđaja poslije saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-19.3 Podromanija-Rogatica kod mjesta Kovanj, ponovo se saobraća nesmetano.

U većem dijelu BiH danas se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Promet vozila je pojačan, tako da molimo vozače teretnih vozila, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila da se nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog većeg odrona i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu saobraćati regionalnim (dijelom makadamskim) putem Dobro Polje-Jelašca-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Danas i sutra, u vremenu od 09 do 18 sati, na magistralnom putu M-16 dionica Karanovac-Crna Rijeka (lokalitet kanjona Tijesno) zbog izvođenja nephodnih radova saobraća se naizmjenično. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

U toku su završni radovi na asfaltiranju na magistralnom putu M-17 Doboj-Maglaj (u naselju Kosova). Do nedjelje (27.07.)  može se očekivati sporije saobraćanje i povremeni zastoji. Apelujemo na vozače da poštuju postavljenu signalizaciju (semafori), kao i upute ovlaštenih lica.

Zbog održavanja utrke ubrzanja Glamoč 2014 od sutra ujutro od 07 sati pa do nedjelje 27.07. do 21 sat obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište (bivša vojna pista) i preusmjerava na obilaznicu u blizini (makadamski put u dužini od cca 3 km).

Zbog održavanja "1. Triatlona Buško jezero" i 6. Plivačkog maratona" sutra od 10 do 13 sati  na dionici magistralnog puta M-6 Dučić-Prisoje do mjesta Bukova Gora saobraćaj će se odvijati usporeno, a moguće su i kraće obustave.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se od 30 do 40 minuta, a na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju oko pola sata. Na ostalim graničnim prelazima  zadržavanja za sada nisu duža od 10 minuta. GP Brčko-Gunja otvoren je za putnička vozila.

...............................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE-UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !

.............................
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6
Ljubuški-Grude, u toku je sanacija mosta, zbog čega putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok se vozila preko 3,5 t preusmjeravaju na alternativni pravac (R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude).

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
U Tomislavgradu, radovi na priključnoj cesti na lokalitetu Vučilov Brig, naizmjenično propuštanje vozila.
M-15
Livno-Glamoč u naselju Koričine izvode se deminerski radovi, od 8 do 14 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

M-16.1
Klašnice-Prnjavor, u mjestu Čardačani, saobraća se usporeno-jednom trakom.

M-17
Doboj-Šešlije
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Olovo-zbog radova na saniranju škarpe u vremenu od 08 do 17 sati, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.
Tuzla-Bijeljina -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, nastavljeni su sanacioni radovi, usporeno saobraćanje (jednom trakom).
R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije (dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smijera).
-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama:
Adema Buće, Novopazarska, Vrbovska, Ranovačka, Stojčevac (most preko rijeke Večerice) i Hasana  Kikića.

 
Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Petak, 25.07.2014. 05:51

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.


 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.