mbihamkfacebooktwitterrss rss

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Subota, 01.11.2014. 13:27


Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz.   Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.  Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Trnovo, Jajce-Banja Luka, Tuzla-Šićki Brod i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta.
.....................................
BIHAMK poziva sve vozače da i ove godine uzmu učešće u tradicionalnoj akciji besplatne preventivne kontrole pripremljenosti vozila za zimske uslove vožnje „ZIMA 2014“. Akcija će se realizovati u servisima auto-moto klubova i saradnika  BIHAMK-a u periodu od 01. do 20. 11.  a sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 1282.
....................................

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE !
............................

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Banja Luka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-5
Rogolji-Mrkonjić Grad-Jezero, zbog sanacije mostova, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07 do 17 sati saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog sanacije klizišta od 07 do 17 sati moguće se kraće obustave saobraćaja.
M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik
-u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-360 Priboj-Teočak,  zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 7,5 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-440 Han Bila-Mehurić, zbog oštećenja mosta obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog radova na raskrsnici "Velešići" obustavljen je saobraćaj u ulici Muhameda ef. Pandže, na dijelu postojeće raskrsnice sa ulicom Halida Kajtaza. Za vrijeme radova saobraćaj će se preusmjeriti privremeno uspostavljenom saobraćajnicom.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Envera Čolakovića, Rustempašina,  Ustanička, Rajlovačka i Bulevar Meše Selimovića.

 
Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Subota, 01.11.2014. 06:47

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

OGRANIČENJA
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 


Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.