Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama sati

Izvještaj

Zbog kiše koja je počela padati u nekim područjima, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Meteorolozi su za naredne dane najavili pogoršanje vremena, pa je neophodno vožnju prilagoditi trenutnim uslovima na putevima. Kiša i promjena temperatura utiče i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Večeras od 19 sati do sutra ujutro do 06 sati, zbog redovnog servisiranja tunela Vukov Gaj i Oštrik zatvorit će se dionica A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever i ulaz na autocestu od ulice Safeta Zajke-Briješće-Butila-Sarajevo sjever.

Do kraja ove sedmice izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog čega se u vremenu od 07:30 do 16 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Audio izvještaj

Stanje na cestama audio