Aktuelno

Rezultati prvog kruga državnog takmičenja „Najbolji mladi vozač“.

U periodu od 25. marta/ožujka – 09. aprila/travnja 2024. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) proveo je prvi krug kvalifikacionog krug državnog takmičenja „Najbolji mladi vozač“.

Na osnovu rezultata prvog testa formirana je rang lista od 165 najuspješnijih takmičarki i takmičara, koji su na testu imali minimalno 85% tačnih odgovora i koji su se plasirali u drugi krug kvalifikacionog dijela takmičenja.

Drugi krug kvalifikacionog dijela takmičenja (teoretski online test) održat će se u periodu od 23-28. aprila/travnja 2024. godine. Svi takmičari i takmičarke koji su se plasirali u drugi kvalifikacioni krug dobiti će poseban e-mail sa linkom za pristup testu, te su drugi test obavezni uraditi u gore navedenom periodu da bi se mogli plasirati na praktično polufinale.

Listu takmičara i takmičarki koji su se plasirali u drugi kvalifikacioni krug možete pogledati ovdje.

*Sve eventualne dodatne informacije i upite, a vezano za prvi krug kvalifikacionog takmičenja, molimo da šaljete na email preventiva@bihamk.ba

 Četrdeset (40) najboljih iz drugog dijela kvalifikacionog takmičenja će se plasirati na polufinalno praktično takmičenje, a 15 najboljih na finalno državnotakmičenje.

Polufinalno i Finalno takmičenje će se održati u Sarajevu (parking Zetra) 23. i 24. maja/svibnja 2024. godine

Polufinalni i Finalni dio takmičenja jeste praktični dio koji će se sastojati od više disciplina koje će svaki od takmičara odraditi tokom takmičenja. Tom prilikom će se ocjenjivati vozačke sposobnosti takmičara pri upravljanju motornim vozilom, mogućnost savladavanja prepreka na poligonu, pravilna vožnja u saobraćaju, kao i snalaženje u drugim specifičnim situacijama u saobraćaju.

Plasman takmičara će se odrediti na osnovu postignutih rezultata u svim disciplinama. Krajnji rezultat svakog takmičara će se dobiti sabiranjem vremena svih disciplina, a rezultat će biti bolji što je ukupno vrijeme takmičara manje. Za greške koje takmičari naprave, tokom bilo koje od disciplina, dobijat će penale koji će se pretvarati u sekunde i dodavati na krajnje vrijeme svake od disciplina u kojoj su greške napravljene.

 Nagrade na državnom finalnom takmičenju

  1. mjesto – 2.000 KM
  2. mjesto – 1.500 KM
  3. mjesto – 1.000 KM

 Dva najbolja takmičara sa državnog prvenstva će se plasirati na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati 04. - 06. oktobra/listopada 2024. godine u Nivelles (Belgija).

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti