mbihamkfacebooktwitterrss rss

POZNAVANJE 
SAOBRAĆAJA/PROMETA

Prijava za Newsletter

Magazin BIHAMK AUTO


Croatian Arabic English French German Italian Macedonian Russian Serbian Slovenian Spanish Turkish
Stanje na putevima PDF Ispis
Petak, 01.07.2016. 13:26


Povoljni uvjeti za vožnju karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Završeni su radovi na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit, tako da na ovom lokalitetu ponovo saobraćaju sve kategorije vozila, a vraća se na snagu zabrana kretanja teretnih vozila kroz grad.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su do 15 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani),  zatim magistralne puteve: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-5 Bihać-Kamenica i M-6 Čapljina-Ljubuški, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

...................................
Bosanskohercegovački auto-moto klub /BIHAMK/ u periodu od 01. jula do 06. avgusta, u saradnji sa lokalnom policijom  realizuje tradicionalnu saobraćajno-preventivnu akciju kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila  pod nazivom “Putujte sigurno”. Danas se naša ekipa od 09 do 17 sati nalazi u Goraždu (izlaz prema Kopačima).
...................................
Budite naš izvještač sa ceste. Obavijestite nas o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg sms broja 062-090-080.
...................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE,  BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA ! 
..................................

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI
M-1.8
Orašje-Lončari, zbog deminiranja terena u mjestu Dusine od 07 do 15 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
M-4

Gračanica, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Gračanici saobraća se jednom trakom.
Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-4.2
Velika Kladuša, zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora na snazi je obustava saobraćaja u ulici Ive Marinkovića (od ulice Hamdije Pozderca do ulice Maršala Tita) i u ulici Zuhdije Žalića (od ulice Maršala Tita do mosta na Grabarskoj rijeci).  Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na regionalni put R-401 i na lokalne puteve.

M-5
Rakovica-Kobiljača, zbog radova na izgradnji distributivnog cjevovoda, saobraćaj se odvija jednom trakom-naizmjenično.
Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
Bihać-Kamenica, u toku su radovi na sanaciji udarnih rupa. Saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija jednom trakom naizmjenično.
M-6
Čapljina-Ljubuški, (raskrsnica za Kravice) zbog izvođenja sanacionih radova, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.
M-6.1
Livno (na spoju sa M-16) zbog izgradnje kružnog toka saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave i preusmjeravanja na alternativne pravce.
M-15
Kamičak-Ključ, zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.
M-16
Donji Vakuf, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Bugojno, zbog radova na redovnom održavanju magistralnog puta, saobraća se usporeno uz povremene kraće obustave.
M-17

Topčić Polje-Lašva (Nemila) zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI
R-403a Bihać-Skočaj.gr.RH, zbog radova na asfaltiranju na poddionici Zavalje-Međudražje obustavlja se saobraćaj od 07 do 20 sati.
R-435 
Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.
R-454a
Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-469
Živinice-Međaš u toku su sanacioni radovi, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja, a vozila saobraćaju lokalnim putem kroz selo Brestvo.

KANTON SARAJEVO
- Zbog izvođenja radova od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Zlatikuša i na dijelu ulice Šekerova (od spoja sa ulicom Zlatikuša do spoja sa ulicom Zaima Šarca), izuzev za stanovnike pomenutih ulica.
- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Milana Preloga, Avde Jabučice i Branilaca Hotonja.
-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

TUZLA
-Zbog izvođenja radova, do 04.07. obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Aleja A. Izetbegovića (od raskrsnice sa ulicom M. Tita do raskrsnice sa ulicom ZAVNOBIH-a).

 

Copyright © 2010-2013 BIHAMK U.G. Sarajevo. Sva prava zadržana.