Putne novosti

VINJETE ZA ČEŠKU REPUBLIKU - 2018. GODINA

Prodaja godišnjih vinjeta za autoputeve u Češkoj Repubici počinje od  01. decembra/prosinca 2017. Mjesečne i desetodnevne vinjete će se prodavati od 1. januara/sječnja 2018. Ove vinjete predstavljaju dokaz plaćene putarine za motorna vozila do 3,5 tone u Češkoj Republici. 

Aktuelna lista prodajnih mjesta obuhvata većinu benzinskih postaja i poštanskih ureda i može se provjeriti putem linka http://www.sfdi.cz/en/vignettes/2018-highway-vignettes/sales-points/.  Svako prodajno mjesto je obilježeno posebnom naljepnicom i posjeduje cjenovnik te informativne letke na češkom, engleskom i njemačkom jeziku.

Cijena godišnjih vinjeta za 2018.g. iznosi 1.500 CZK (oko 115 KM) i ostaje nepromijenjena u odnosu na proteklu godinu. Godišnja vinjeta za 2018.g., vrijedi od 01.decembra/prosinca 2017.g. do 31.januara/siječnja 2018.g. . Cijena mjesečnih vinjeta je 440 CZK (oko 35 KM), a desetodnevna vinjeta košta 310 CZK (oko 25 KM).

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti