Putne novosti

MOGUĆE SAOBRAĆAJNE GUŽVE ZBOG RADOVA NA ŽELJEZNIČKOJ PRUZI U BUDIMPEŠTI

Iz Mađarskog auto-kluba (MAK) obavještavaju da će u periodu od 13. do 26.maja/svibnja 2019.g. biti obavljani radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji željezničke pruge kod Keleti željezničke stanice (Budimpešta) zbog čega će ova stanica biti i potpuno zatvorena za saobraćaj.

Očekuje se da će zbog ove obustave doći do poremećaja saobraćanja na slijedećim dionicama željezničkih pruga: Budapest–Győr–Hegyeshalom, Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely, Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza, doći će i do nekih izmjena u međunarodnom željezničkom prometu, a očekuju se i saobraćajne gužve u samoj Budimpešti.

Iz MAK-a upozoravaju da svi putnici na gorespomenutim relacijama, tokom ovog dvonedjeljnog perioda, trebaju računati na zastoje i duže vrijeme putovanja od uobičajenog.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti