Putne novosti

NOVE CIJENE VINJETA U AUSTRIJI

Kako smo obavješteni iz OAMTC-a, Austrija od 01.12. ove godine uvodi jednodnevnu vinjetu za autoceste i brze ceste.

Cijena vinjete za motocikle iznosit će 3,40 eura, dok će za putnička vozila sa ili bez prikolice do 3,5 tona iznositi 8,60 eura i bit će dostupna samo u elektronskom obliku.

Mijenjaju se cijene i za 10-dnevnu i dvomjesečnu vinjetu.

Cijena 10-dnevne vinjete za motocikle bit će 4,60 eura (do sada bila 5,80 eura), a za putnička vozila 11,50 eura (dosadašnja cijena je bila 9,90 eura).

Cijene vinjeta za 2 mjeseca će biti:

Motocikli-11,50 eura (do sada iznosila 14,50 eura)
Putnička vozila -28,90 eura (do sada bila 29 eura).

Cijena godišnje vinjete za putnička vozila ostaje ista – 96,40 eura, dok će za motocikle godišnja vinjeta iznositi 38,50 eura (do sada je bila 38,20 eura).

Više informacija o novim cijenama vinjeta u Austriji dostupno je na Vignette | ASFINAG

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti