Putne novosti

UPOZORENJE ZA MOTOCIKLISTE KOJI NAMJERAVAJU PUTOVATI U SLOVENAČKO POSOČJE

Saobraćajna policija Republike Slovenije izdala je slijedeće upozorenje:

Zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda u Posočju (sjeverozapadni dio Slovenije), te zbog sigurnosti putnika cestovnog prometa na ovom dijelu Republike Slovenije, saobraćajna policija ove regije provodi pojačanu kontrolu cestovnog saobraćaja/prometa. Ovo posebno vrijedi za motocikliste koji se upozoravaju da su ceste u području Posočja pune krivina, veoma uske i strme na pojedinim dijelovima, te da se zbog ovakve konfiguracije cesta motociklisti mogu naći u tkzv. „mrtvom uglu“ motociklisti ili motornom vozilu koji je ispred njega.

Motociklisti se mole da ne voze umorni i da prilagode brzinu svojim sposobnostima, te da, ukoliko voze u grupama, budu posebno oprezni tokom preticanja zbog trenutno povećane frekvencije motornih vozila uzrokovane turističkom sezonom.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti