Besplatna kompjuterska kontrola vida

Kako bi uticali na povećanje stepen sigurnosti na cesti, ali i svojim članovima ponudio dodatne pogodnosti, Bosanskohercegovački auto-mot klub (BIHAMK) organizuje akciju besplatne kompjuterske kontrole vida pod nazivom “Vidim - Vozim”, koja se organizuje u različitim gradovima i u različitim terminima tokom godine.

Ovom akcijom BIHAMK želi podići svijest svojih članova i ostalih motorizovanih građana o važnosti vida, prije svega zbog zdravlja ljudi, ali i zbog uticaja istog na sigurnost saobraćaja u cjelini.

Akcija se realizuje u saradnji sa partnerima BIHAMK Bonus programa, koje su obezbijedile najmoderniju opremu i stručnjake za kontrolu vida koji na licu mjesta obavljaju besplatan kompjuterski pregled vida.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti