Saobraćajno - preventivne akcije

NASTAVAK REALIZACIJE KAMPANJE “SIGURNO VEZANI U VOZILU”

BIHAMK kao jedna  od vodećih organizacija u oblasti unapređenja sigurnosti cestovnog saobraćaja u saradnji sa JP Ceste FBiH, a pod pokroviteljstvom  Međunarodne Automobilističke Federacije (FIA).

Nastavlja realizaciju saobraćajno-preventivne kampanje koja se odnosi na korištenje dječijih autosjedalica pod nazivom  „Sigurno vezani u vozilu“.

Pomenuta kampanja provodi se u okviru UN Dekade, akcije za cestovnu sigurnost, i usmjerena je na podizanje svijesti roditelja o značaju korištenja sigurnosnih autosjedalica za vrijeme vožnje.

Realizacija kampanje će biti nastavljena u većim gradovima u Bosni i Hercegovini, uz podršku trgovačkog lanca „Bingo d.o.o“ i Mepas Mall centra, prema sljedećem planu i programu:

- 16.10.2018 u Tuzli ispred Bingo City Centra, Mitra Trifunovića Uče 2,
u periodu od 10.00-13.00 sati

- 17.10.2018 u Mostaru ispred Mepas Mall centra, Ulica kardinala Stepinca bb,
u periodu od 10.00-13.00 sati

- 18.10.2018 u Goraždu ispred Bingo Centra, Rabite bb,
u periodu od 10.00-13.00 sati

- 19.10.2018 u Travniku ispred Bingo Centra, Aleja Konzula bb,
u periodu od 10.00-13.00 sati

- 01.11.2018 u Bihaću ispred Bingo Centra, Žrtava srebreničkog genocida bb,
u periodu od 10.00-13.00 sati

U okviru navedene kampanje koja će trajati do kraja godine, planirano je da kroz simulaciju saobraćajnih nezgoda, korištenjem Simulatora sudara, ukažemo na značaj korištenja sistema dječije zaštite. Pored navedenog, planirana je i podjela informativno-edukativnih letaka, naljepnica i majica, dok će u okviru digitalne kampanje na web stranici BIHAMK-a, Facebook-u, Youtube kanalu BIHAMK-a i drugim vanjskim web stranicama biti prikazani video spotovi koji govore o riziku nekorištenja sistema dječije zaštite u vozilu. Pripadnici MUP-a će također upozoravati vozače-roditelje, na zakonsku obavezu vezivanja pojaseva i korištenja dječijih autosjedalica. Implementacijom kampanje “Sigurno vezani u vozilu” roditelji će u direktnom razgovoru sa pripadnicima MUP-a, kao i uposlenicma BIHAMK-a, upoznati se sa važnosti korištenja sistema zaštite djece u vozilu-sigurnosne autosjedalice, te činjenicom da bi značajan broj dječijih života (oko 80% stradalih) mogao biti spašen pravilnim korištenjem dječije sjedalice.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti