Putne novosti

UPOZORENJE ZA VOZAČE KOJI PUTUJU KROZ BUGARSKU

U kontekstu približavanja turističke sezone, kolege iz bugarskog kluba UAB savjetuju sve vozače koji namjeravaju putovati cestama Bugarske da koriste južnu obilaznicu oko glavnog grada Sofije koja je na karti označena plavom bojom. Vozači bi trebali koristiti južnu umjesto sjeverne obilaznice koja je u veoma lošem stanju. Rekonstrukcija sjeverne obilaznice će se najvjerovatnije raditi ovog ljeta što će prouzrokovati dodatne saobraćajne gužve.

Dionice na obilježenoj preporučenoj ruti označene crvenom bojom predstavljaju mjesta gdje je uobičajeno pojačana frekvencija saobraćaja i gdje su mogući saobraćajni zastoji.

Također, vozači se upozoravaju na postojanje ograničenja brzine (90 km/h umjesto 140 km/h) na pojedinim dionicama autoceste A1 u oba smijera koja su uvedena zbog lošeg stanja autoceste. Duž označenih dionica vozači će povremeno nailaziti na znakovima obilježene radove na cesti i preusmjeravanje saobraćajnog toka u jednu traku.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti