Putne novosti

KORISNE INFORMACIJE ZA VOZAČE KOJI OVOG LJETA PUTUJU U HRVATSKU

Iz Informativnog centra Hrvatskog autoklub-a (HAK) obavještavaju sve vozače koji ovog ljeta namjeravaju koristiti hrvatske autoceste da su na snazi nove cijene cestarina, kao i o ostalim korisnim informacijama (termini javljanja u radio programu,  linkove za aplikacije, interaktivnu mapu i važniji telefoni).

Na pojedinim autocestama u Hrvatskoj na snazi su nove cijene cestarina, a sve informacije mogu se pronaći na linku  http://hac.hr/hr?language=hr

Tokom ljetnje sezone (od 22.06. do 09.09.) na HR2 (hrvatska državna radio stanica) emitovat će se informacije o stanju na cestama na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, svaki sat od 8.30 do 21.30 sati, nakon vijesti i nakon RDS signala.

Također, sve informacije o stanju na cestama dostupne su i na web stranici HAK-a.

a) Hrvatski - http://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta

b) Engleski - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions

c) Njemački - http://www.hak.hr/de#verkehrslage

d) Italijanski - http://www.hak.hr/it#condizioni-stradali-e-viabilita

                            Prometni planer za turističku sezonu 2018.

Sve neophodne putne informacije mogu se pronaći i putem aplikacija:

Smarphone na engleskom http://www.hak.hr/smartphone/croatia-traffic-info

GOOGLEPLAY https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infinum.hak

IOS https://itunes.apple.com/hr/app/croatia-traffic-info-hak/id445593439?l=hr&mt=8

Interaktivna mapa sa više od 15k POIs https://map.hak.hr/?lang=en&s=mireo;roadmap;mid;I;6;12;0;;1

Korisni telefoni u Hravstkoj:

Pomoć na cesti

- iz Hrvatske (+385 1) 1987
- iz Inostranstva: +385 1 4693 700

Stanje na cestama:

-iz Hrvatske: 072 777 777
-iz Inostranstva +385 1 464 0800

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti