Saobraćajno - preventivne akcije

„SIGURNOST DJECE U SAOBRAĆAJU"

Kako su djeca jedna od najranjivijih skupina učesnika u saobraćaju Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK posebnu pažnju poklanja edukaciji najmlađih učesnika u saobraćaju i njihovom ponašanju u svim segmentima saobraćaja.

Kampanja „SIGURNOST DJECE U SAOBRAĆAJU“ se realizuje  na početku nove školske godine  u svim zainteresovanim osnovnim školama i vrtićima u većim sredinama u Bosni i Hercegovini. 

Osnovna aktivnost u realizaciji navedenog projekta ogleda se u organiziranju predavanja sa prezentacijom i kratkog kviza iz poznavanja saobraćaja, na kraju kojeg učesnici dobiju i vrijedne nagrade, kao i podjeli informativno-edukativnog materijala, slikovnica i bojanki, koje tretiraju navedene teme. Cilj kampanje je upoznati i educirati što veći broj djece i predškolskog i školskog uzrasta pravilnom ponašanju u svim segmentima saobraćaja.

 

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti