Putne novosti

„JEDNOSTAVNO KROZ ITALIJU“ („Easy Italia“) 039 039 039, LINIJA ZA POMOĆ NAMJENJENA TURISTIMA

Nova usluga, dostupna na sedam jezika, sedam dana u sedmici, od 09:00h do 22:00h - „Easy Italia“ (tel. 039 039 039) turistima koji posjećuju Italiju obezbjeđuje informacije i pomoć.

Operateri odgovaraju na upite turista na sedam jezika (italijanskom, engleskom, francuskom, njemačkom, španskom, ruskom i kineskom). Pozivi turista će se naplaćivati kao međugradski pozivi ili u skladu sa cijenama mobilnih operatera.

Ovom uslugom, turistima se obezbijeđuju korisne i aktuelne informacije o kulturnim dešavanjima, javnom transportu i saobraćajnim konekcijama sa destinacijama u Italiji. Putem 039 039 039 turistima će se pružati informacije o njihovim pravima u slučaju problema koji su nastali kao rezultat nekvalitetne usluge ili usluge koja nije u skladu sa zakonom. Operateri „Easy Italia“ mogu poduzeti određene aktivnosti u ime turista u slučaju jezičkih problema. Posebna pažnja se posvećuje potrebama invalida.

Komplicirani zahtjevi se obrađuju u uredu za podršku čiji djelatnici ponovno pozivaju turiste i pružaju im potrebne informacije.

Telefonska usluga „Easy Italia“ dopunjena je mogućnošću komunikacije putem interneta. Turisti mogu poslati bilo kakav upit za ovu službu tako što će ispuniti e-mail formular dostupan putem http://lineaamica.gov.it/LineaAmicaExt/contattaci.php . 

Upit se može postaviti na italijanskom, engleskom, francuskom, njemačkom i španskom. Ova opcija komunikacije putem interneta mogla bi biti od velike koristi turistima u kreiranju najpogodnije varijante njihovog putovanja prije samog datuma putovanja.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti