Putne novosti

DARSGO-NOVI NAPLATNI SISTEM ZA TEŠKA VOZILA U REPUBLICI SLOVENIJI

Od 01. aprila/travnja 2018. godine DARS uvodi novi način naplate cestarina za teška vozila na kompletnoj mreži autocesta i brzih cesta. 

Sa ovim datumom ukida se plaćanje cestarina gotovinom i postojećim elektronskim medijima društva DARS (Dars karticama i ABC tablicama), a svako vozilo morat će biti opremljeno uređajem DarsGo, koji će obračunavati cestarine.

Registraciju i nabavku uređaja darsGo moguće je izvršiti na matičnim DarsGo servisima u Ljubljani, na odmorištima Lopata, Maribor i Grabonoš, kao i na graničnim prijelazima Obrežje, Gruškovje i Fernetići.

Nabavku uređaja moguće je izvršiti i preko web stranice www.darsgo.si koja je već u funkciji na engleskom i slovenačkom jeziku.

Lista DarsGo servisa

Lista Petrol DarsGo servisa

Lista OMV DarsGo servisa

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti