U periodu od 01. do 20. novembra/studenog 2014. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) realizovao je  tradicionalnu saobraćajno -preventivnu akciju pripreme vozila za zimsku sezonu pod nazivom  "Zima 2014”.

Osnovni cilj Akcije bio je omogućiti svim motorizovanim građanima besplatnu preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja i sklopova na motornim vozilima i otklanjanje eventualnih sitnih neispravnosti vozila, pripremu vozila i vozača za predstojeće zimske uvjete vožnje, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog saobraćaja.

U Auto-moto klubovima i servisima - organizacionim jedinicama SPI-a,na ukupno 26 lokacija ovlaštene osobe (mehaničari) vršili su besplatnu:

- kontrolu tekućina (tekućine za hlađenje, tekućinu akumulatora, motorno ulje,...)
- kontrolu pneumatika (naduvanost, dubinu šara, opšti izgled i stanje,...)
- kontrolu svjetala i svjetlosne signalizacije (Stop svjetla, pokazivači pravaca, duga svjetla, kratka svjetla, svjetla za vožnju unazad, ...)
- kontrola uređaja za upravljanje
- kontrola obavezne opreme i pribora,
- kontrola uređaja i opreme koji omogućuju normalnu vidljivost iz vozila (prozori i stakla, vozačka ogledala, uređaj za provjetravanje i zagrijavanje vozila,..)

IZVJEŠTAJ SA AKCIJE "ZIMA 2014"

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti