Saobraćajno - preventivne akcije

AKCIJA „PUTUJTE SIGURNO 2017“

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) i ove godine je po dvadeseti put zaredom organizovao saobraćajno-preventivnu akciju kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila koja učestvuju u saobraćaju na cestama  pod radnim nazivom «Putujte sigurno». 

Tokom akcije mehaničari BIHAMK-a vršili su kontrolu i pripremu motornih vozila za sezonu godišnjih odmora, kao i otklanjanje manjih kvarova uočenih tokom vršenja kontrole. U auto-moto klubovima i servisima - organizacionim jedinicama SPI-a, na ukupno 28 lokacija ovlaštene osobe (mehaničari) vršile su besplatnu:

- kontrolu tekućina (tekućine za hlađenje, tekućinu akumulatora, motornog ulja,...)
- kontrolu pneumatika (naduvanost, dubinu šara, opšti izgled i stanje,...)
- kontrolu svjetala i svjetlosne signalizacije (stop svjetla, pokazivači prav  aca, duga svjetla, kratka svjetla, svjetla za vožnju unazad, ...)
- kontrola uređaja za upravljanje
- kontrola obavezne opreme i pribora,
- kontrola uređaja i opreme koji omogućuju normalnu vidljivost iz vozila (prozori i stakla, vozačka ogledala, uređaj za provjetravanje i zagrijavanje vozila, ... )...

Akcija je trajala u periodu od 10. jula do 10. augusta 2017. godine i realizovala se u vremenu rada organizacionih jedinica BIHAMK-a .

LOKACIJE AKCIJE

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti