Saobraćajno - preventivne akcije

AKCIJA „PUTUJTE SIGURNO 2016“

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) i ove godine po osamnaesti put zaredom organizovao je saobraćajno-preventivnu akciju kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila koja učestvuju u saobraćaju na cestama, pod radnim nazivom «Putujte sigurno».

Tokom akcije mehaničari BIHAMK-a vršili su kontrolu i pripremu motornih vozila za sezonu godišnjih odmora, kao i otklanjanje manjih kvarova uočenih tokom vršenja kontrole.

Akcija se realizovala u saradnji sa lokalnom policijom koja, kao ni u toku realizacije ranijih saobraćajno-preventivnih akcija, nije poduzimala represivne mjere zbog uočenih nepravilnosti i neispravnosti na vozilima. Izuzetak su nepravilnosti koje direktno ugrožavaju sigurnost i za koje je predviđeno isključivanje iz saobraćaja.

Akcija se realizovala u periodu od 01. jula do 06. augusta 2016. godine.

IZVJEŠTAJ O REALIZACIJI AKCIJE "PUTUJTE SIGURNO 2016"

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti