Magistralne ceste

Opšte informacije

Stanje na cestama sati

Kladanj-Vlasenica (Gojsalići)

U mjestu Gojsalići izvode se radovi na sanaciji mosta, vozila saobraćaju naizmjenično, uz postavljene semafore.

Dobro Polje-Miljevina

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, zbog neophodnih radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Jablanica-Potoci

Zbog radova na dionici Jablanica-Potoci saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Tarčin-Konjic

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Ulaz u Neum (Stolac-Neum)

Zbog neophodnih radova saobraćaj je obustavljen na ulazu u Neum i preusmjeren kroz ulicu Dubrovačka.

Jelah-Doboj (Kraševo)

Zbog radova na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj svakog dana, osim nedjelje, od 07 do 17 sati vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

Sarajevo tranzit(Bistrik-Vraca)

Zbog sanacionih radova na sarajevskom tranzitu (M-5, na dijelu od Bistrika prema Vracama), svakim radnim danom u terminu od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Rogatica-Ustiprača

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Travnik-Donji Vakuf

Na prevoju Komar izvode se radovi na sanaciji mosta. Na mjestu radova postavljeni su semafori, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Srbljani-Bosanska Krupa

U toku su sanacioni radovi, zbog čega se u vremenu od 07:30 do 16 sati  saobraća usporeno, jednom trakom.

Ključ-Sanski Most

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići)

Zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo, dionici Čevljanovići-Nišići, saobraća se naizmjenično,  jednom trakom.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Rudanka (raskrsnica puteva Doboj-Rudanka-Johovac i Razboj-Rudanka)

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.