Aktuelno

Kako su djeca jedna od najranjivijih skupina učesnika u saobraćaju Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK želi posebnu pažnju usmjeriti na edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju i njihovo ponašanje u svim segmentima saobraćaja.

Tako je u periodu od 15.09.2012.godine do 02.10.2012.godine BIHAMK u saradnji sa RPZ (Rad policije u zajednici) policajcima Druge policijske uprave i uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije (FIA), realizirana kampanja "Djeca u saobraćaju". Kampanja je realizirana na području općine Novo Sarajevo, u osam osnovnih škola, gdje je radionicama i predavanjima prisustvovalo 505 učenika prvih razreda, kao i 22 odjeljenska voditelja.


Učešće u radu pomenutih radionica i predavanja uzeli su i predstavnici menadžmenta škola tj. direktori i pedagozi. BIHAMK uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije (FIA) uz saradnu sa RPZ policajcima Druge policijske uprave, ovom prilikom svim učesnicima (njih 505) prvih razreda podijelili su bojanke prilagođene njihovom uzrastu, pod nazivom "Dijete u saobraćaju", koje će im poslužiti u realizaciji nastavnog plana i programa.


Cilj projekta jeste edukacija i obrazovanje najmlađih učesnika u saobraćaju o ponašanju, te dozvoljenim i ne dozvoljenim radnjama u saobraćaju.

BIHAMK SAVJET: Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak