Aktuelno

Centralni godišnji skup na polju međunarodne saradnje „FIA Generalna skupština 2017“ održana je u petak 08. decembra/prosinca u glavnom gradu Francuske i sjedištu Međunarodne automobilističke federacije – Parizu. Ovogodišnja, izborna FIA Generalna kupština okupila je impresivan broj od preko 350 delegata iz klubova-članica iz svih dijelova svijeta, među kojima je bila i zvanična delegacija BIHAMK-a. 

Kao najznačajniji sadržaji izuzetno bogatog radnog sadržaja koji je prethodio FIA Generalnoj skupštini ističu se: Godišnji sastanak FIA COFO-a, Vandredna skupština FIA Regije I, Godišnja skupština AIT-a, te Godišnji sastanak FIA Fondacije. Sa aspekta BIHAMK-a posebno je važno istaći uspješno održavanje Sastanka FIA COFO-a (klubovi Centralne i Istočne Evrope) pod dopredsjedateljstvom BIHAMK-ovog predstavnika Rasima Kadica. Ovaj sastanak je poslužio i kao idealan forum za promociju realizacije dva kapitalna BIHAMK-ova projekta: Spasilačkog lista i Uvođenja SMART članskih iskaznica. Tokom Vandredne plenarne skupštine FIA Regije I za novog Predsjednika ove najbrojnije i najmoćnije FIA Regije izabran je predstavnik danskog FDM-a, g. Thomas Moller Thomsen koji je na ovoj poziciji zamijenio g. Thierryija Willemarcka kojeg je FIA Generalna skupština imenovala na mjesto zamjenika FIA predsjednika za mobilnost.

FIA Generalna skupština koja je održana po unaprijed utvrđenom dnevnom redu kao izraz priznanja njegovom dosadašnjem izuzetno uspješnom radu, potvrdila je naredni četverogodišnji mandat FIA predsjednika Jeana Todta, a prisutni delegati su među predloženim kandidatima izvršili izbor članova Svjetskog vijeća automobilsku mobilnost i turizam, Svjetskog vijeća za autosport, Nadzornog odbora, Međunarodne Historijske komisije, Međunarodnog tribunala i Apelacionog suda, te ostalih upravnih tijela Međunarodne automobilstičke federacije. Kao i prethodnih nekoliko godina, nakon Generalne skupštine u historijskom kompleksu dvorca Versailles, održana je ceremonije dodjele FIA nagrada za 2017.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak