Aktuelno

Ovogodišnje Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje okupilo je predstavnike 22 kluba iz dvadeset zemalja Evrope.

29. Europsko saobraćajno-obrazovno takmičenje djece održano je u periodu od 5. do 7. septembra/rujna u Lilleström-u, Norveška, u organizaciji Norveškog automobilističkog kluba, NAF.

Ekipe, reprezentacije 22 europska kluba, sudjelovale su u nizu događaja kojima se povećava dječje razumijevanje sigurne biciklističke prakse i pravila u saobraćaju. Europsko takmičenje je vrhunac saobraćajno-obrazovnog takmičenja koje su osvojili na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Ekipa BIHAMK-a u sastavu Hana Turak, Adina Podanović, Amar Beganović i Eldar Sarajlić, (i vođe ekipe Mersiha Imširović i Saša Janković), koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu ostvarila je zadovoljavajući rezultat koji je u okviru rezultata koje smo postizali posljednjih godina.

“Veoma sam impresioniran razumjevanjem i zrelošću koju su djeca prikazala na takmičenju. Saobraćajne nezgode se mogu dogoditi u bilo koje vrijeme i u bilo kojoj ulici. To je razlog zašto je neophodno da djeca razumiju i poštuju saobraćajna pravila, odnosno pravila ceste”, izjavio je Predsjednik FIA Regije I nakon završetka takmičenja i podjele priznanja.

O Europskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju

Europsko saobraćajno-obrazovno takmičenje ima za cilj pojačati saobraćajnu edukaciju u svakoj zemlji, podučavati djecu saobraćajnim pravilima i, u konačnici, doprinijeti povećanju svijesti o sigurnosti cestovnog saobraćaja među djecom.

http://www.trafficeducationcontest.eu


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota