Stanje na cesti u BiH

Regionalne ceste

R-414

Karanovac-Turbe (Ljubačevo)

 Zbog aktiviranog klizišta kod mjesta Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-418

Prozor-Tomislavgrad

Zbog sanacionih radova na dionici Podbor-Aćimići potpuno je obustavljen saobraćaj. U vrijeme obustave alternativni pravac za putnička vozila je kroz naselje Sopot, a za teretna vozila M-16.2 Bugojno ili R-419 preko Blidinja.

R-445

Lješevo-Visoko

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-445 Lješevo-Visoko, vozila saobraćaju usporeno u vremenskom periodu od 07 do 19 sati. 

R-454a

Bratunac-Drinjača

 Zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458

Lopare-Čelić

Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-459

Šibošnica-Čelić

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica-Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

R-473

Nemila-Bistričak

 Zbog izvođenja sanacionih radova, u vremenu od 07 do 17 sati dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

R-474

Jelah-Piljužići

U toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

R-475a

Karan-Bosanski Novi

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja