Stanje na cesti u BiH

Regionalne ceste

R-425a

Rotor Tromeđa-rotor Trebižat

Na regionalnom putu R-425a rotor Tromeđa-rotor Trebižat, zbog sanacionih radova putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, dok teretna vozila i autobusi ne mogu proći.

R-442a

Gornja Grkarica-Babin do

Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

R-445

Moštre-Visoko (Moštre)

Zbog radova na regionalnom putu Moštre-Visoko (u mjestu Moštre) saobraća se usporeno, jednom trakom.

R-448

Obustava preko mosta (Goražde)

Zbog radova na mostu u Goraždu na regionalnom putu R-448 obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička vozila, kao i teretna vozila do 7,5 tona, preusmjerit će se na most Alije Izetbegovića, dok će vozila teža od 7.5 tona usmjeravati ulicama Alije Hodžića i Maršala Tita, a u suprotnom smjeru ulicama Mehe Drljevića-Kulina bana i Alije Hodžića.

R-455a

Živinice-Zelenika

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-455a Živinice-Zelenika, na dionici od pružnog prelaza (Panje) do skretanja zna lokalnu cestu u naselju Rosulje (prema „Rajskom jezeru“) obustavlja se saobraćaj. Saobraćaj se iz Živinica za Bašigovce preusmjerava lokalnom cestom kroz novo naselje Ciljuge(kop) pored supermarketa „Bingo“ i „Rajskog jezera“ do Bašigovaca ili lokalnom cestom Živinice-Kovači-Bašigovci.

R-458

Površnica-Lopare-Čelić

Na dionici Površnica-Lopare-Čelić saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-471

Lukavac-Vijenac-Banovići

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-471  Lukavac-Vijenac-Banovićisaobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće povremene obustave.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota