Stanje na cesti u BiH

Magistralne ceste

M-1.8

Srebrenik-Orašje

U naselju Ćehaje zbog izgradnje kružne raskrsnice, u vremenu od 07 do 16 sati, saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-4

Tuzla-Kalesija (tunel Čaklovići)

Zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se u vremenu od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

M-5

Bosanski Petrovac

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice M-14.2 i M-5 u Bosanskom Petrovcu, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-16

Livno- Šuica (Stežanj- Trivunova krivina)

Zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene kraće obustave.

M-17

Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17

Buna-Tasovčići

Zbog izgradnje mosta Počitelj na magistralnom putu M-17 Buna-Tasovčići saobraća se usporeno.

M-17

Jablanica-Mostar

Vozačima na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića), skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

M-17

Konjic-Jablanica

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se u obje trake, a u noćnim satima (od 20 sati do 05 sati ) u funkciji je jedna traka.

M-17

Doboj-Rudanka

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na  magistralnom putu M-17, dionica Doboj-Rudanka, saobraća se usporeno, uz često formiranje dužih kolona vozila.

M-17.3

Cerovica (Hutovo-Stolovi)

Zbog radova na magistralnom putu M-17.3 Hutovo-Stolovi u mjestu Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT.“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...
Zatvori X
}