Stanje na cesti u BiH

Magistralne ceste

M-1.8

Srebrenik-Orašje

Radovi na deminiranju izvode se na dionici Cerik-pijaca "Arizona". Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje

M-4

Simin Han-Čaklovići (most preko Jale)

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han-Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela)

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja, a vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

M-5

Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko)

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U utorak 27.09. obustavlja se saobraćaj u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. 

M-5

Donji Vakuf-Turbe

Zbog izgradnje trake za spora vozila na prevoju Komar saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-5

Donji Vakuf

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu devijaciju.

M-5

Sarajevo (Tranzit)

Zbog sanacionih radova u ulici Put Mladih Muslimana,  saobraća se usporeno, jednom trakom.

M-6.1

Posušje

Zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-6.1

Nevesinje-Mostar (Nevesinje-Velagić)

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

M-14.1

Gradačac-Pelagićevo

Zbog sanacionih radova u ulici Žrtava Srebrenice u Gradačcu, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-17

Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive)

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva za autoput A-1 u mjestu Ševaš Njive na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Tarčin-Bradina

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoigrađene poddionice autoceste Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. 

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

M-18

Olovo

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bioštice od 7 do 17 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

M-20

Foča-Goražde

Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Filipovići saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT !“ Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE,  BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi
loading ...