Stanje na cesti u BiH

Magistralne ceste

M-5

Gromiljak-Blažuj

(Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave.

M-5

Nević Polje-Kaonik

Zbog saonacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Rogatica-Ustiprača

U toku su radovi na sanaciji tunela Brčigovo, zbog čega se saobraćaja usporeno.

M-5

Bihać-Ripač (Pritoka)

Zbog radova na izgradnji pješačke staze na magistralnom putu M-5 Bihać-Ripač u mjestu Pritoka saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Kaonik-Gromiljak

 Zbog izvođenja radova na mostu preko rijeke Ivančice u Busovači, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

M-6.1

Posušje-Tomislavgrad

 Zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka u naselju Čitluk na raskrsnici M-6.1 i R-420 saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-14.2

Drvar-Bosansko Grahovo

Zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila u mjestu Resanovci saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

M-15

Šuica-Tomislavgrad

U naselju Šuica, zbog radova od 07 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-16

Livno- Šuica (Stežanj- Trivunova krivina)

Zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene kraće obustave.

M-16

Klašnice-Laktaši

Klašnice-Laktaši , zbog radova na izgradnji kružnog toka u Laktašima saobraćaj je obustavljen. Putnička vozila preusmjeravaju se na obilaznice u neposrednoj blizini, dok se teretna vozila (osim vozila dostave ) preusmjeravaju na autoput.

M-16.2

Prozor-Jablanica

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se  teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

M-16.2

Gračac

Zbog radova na izgradnji pješačke staze u nselju Gračac (općina Prozor) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17

Buna-Tasovčići

Zbog izgradnje mosta Počitelj na magistralnom putu M-17 Buna-Tasovčići saobraća se usporeno.

M-17

petlja Blatuša kod Zenice

Zbog radova na sanaciji mosta na petlji Blatuša za saobraćaj se zatvara pravac Zenica-Doboj i ulaz iz pravca Sarajeva u Zenicu. 

M-17

Jablanica-Mostar

Vozačima na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića), skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-18

Olovo-Kladanj (Olovske Luke)

Zbog radova na mostu u Olovskim Lukama, na magistralnom putu Olovo-Kladanj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-18

Stupari-Živinice (u mjestu Đurđevik)

Zbog radova na dionici magistralnog puta Stupari-Živinice (u mjestu Đurđevik),  saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !  


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Srijeda
  • Četvrtak
  • Petak
loading ...