Stanje na cesti u BiH

Magistralne ceste

M-4

Tuzla-Kalesija (tunel Čaklovići)

Zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se u vremenu od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

M-5

Kiseljak-Busovača


Zbog radova na izgradnji pješačke staze u naselju Bilalovac saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Jajce-Donji Vakuf

Zbog sanacionih radova na na putu Jajce-Donji Vakuf, kod mjesta Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6

Grude-Ljubuški

Zbog izgradnje kružnog toka saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6.1

Široki Brijeg (ulaz u grad iz pravca Mostara)

zbog izgradnje javne rasvjete i montaže stubova u cestovnom pojasu, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-16

Livno- Šuica (Stežanj- Trivunova krivina)

Zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene kraće obustave.

M-17

Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17

Buna-Tasovčići

Zbog izgradnje mosta Počitelj na magistralnom putu M-17 Buna-Tasovčići saobraća se usporeno.

M-17

Konjic-Jablanica

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. 

M-17

Počitelj-Žitomislići

Zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1 u mjestu Ševaš Njive, moguće su povremene kratkotrajne obustave saobraćaja.

M-17

Ozimica- Topčić polje (Donja Golubinja)

zbog radova na zamjeni dilatacionih naprava na mostu preko rijeke Bosne saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. 

M-17.3

Cerovica (Hutovo-Stolac)

Zbog radova u mjestu Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT.“ Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Subota
  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
loading ...