Stanje na cesti u BiH

Magistralne ceste

M-4

Šićki Brod-Lukavac

U vremenu od 07 do 18 sati izvode se sanacioni radovi (svakim danom, osim nedjelje). Saobraća se usporeno, jednom trakom, uz povremeno preusmjeravanje putničkih vozila kroz Lukavac.

M-5

Sarajevo-Pale

Zbog radova u tunelu „Čeljigovići“ saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  

M-5

Ripač-Dubovsko

U toku su radovi na izgradnji trake za spora vozila, zbog čega se od 07 do 17 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Putićevo-Vitez

Zbog radova na asfaltiranju na magistralnom putu Putićevo-Vitez od 08 do 17 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Lašva-Kaonik (Putiš)

Zbog radova na izgradnji pješačke staze u naselju Putiš (M-5 Lašva-Kaonik) svakog dana (osim nedjelje) od 07 do 17:30 sati vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

M-5

Kiseljak-Gromiljak

Na magistralnom putu Kiseljak-Gromiljak u dužini od 1 km svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati vozila  saobraćaju usporeno, jednom trakom.

M-14

Srbljani-Bosanska Krupa

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Srbljani-Bosanska Krupa svakog radnog dana od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.

M-16.4

Rostovo-Bugojno

 Zbog izgradnje kružnog toka na ulazu u Bugojno, od 07 do 17:30 sati radnim danima saobraća se usporeno, jednom trakom.

 

M-17

Stup-Blažuj (most na Ilidži)

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

M-18

Tunl Karaula (Olovo-Kladanj)

Do 01.06.2023 u terminu od 09 do 14 sati planirana je zamjena rasvjete u tunelu Karaula (M-18 Olovo-Kladanj), zbog čega će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

M-18

Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići)

Zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo, dionici Čevljanovići-Nišići, od 08 do 16 sati povremeno se saobraća jednom trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

M-20

Foča-Goražde (Filipovići)

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

M-5/16

Donji Vakuf-Jajce (Vinac)

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, brzina je ograničena na 20 km/h.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT !“ Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi
loading ...
X