Stanje na cesti u BiH

Magistralne ceste

M-5

Hrenovica-Mesići

Zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-5

Tunel Bistrik (tranzit Sarajevo)

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Bistrik (Brdo džamija) od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

M-14

Srbljani-Bosanska Krupa

Radovi na redovnom održavanju  izvode se na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na mjestima radova saobraća se jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

M-14.2

Bosanski Šamac-Odžak (Prud)

U toku su deminerski radovi u naselju Prud, zbog čega će svakodnevno, u vremenu od 08 do 16:00 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-16

Banja Luka-Jajce

Zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća  usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

M-16.1

Klašnice-Prnjavor

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistranog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

M-17

Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-18

Sarajevo-Foča

Zbog većeg odrona na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

M-18

Olovo-Kladanj (Karaula)

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak
Zatvori X
}