Stanje na cesti u BiH

Magistralne ceste

M-4

Teslić-Karuše

Zbog radova na izgradnji kolektora na magistralnom putu M-4 Teslić-Karuše, od 07 do 17 sati na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Hrenovica-Mesići

Zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-5

Mrkonjić Grad-Ključ

Zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Ključ saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila  jednom saobraćajnom trakom.

M-5

Donji Vakuf-Travnik

Zbog radova na sanaciji mosta na području Komara, na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf-Travnik, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju

M-5

Jajce-Mrkonjić Grad

Zbog radova na sanaciji mosta na ulazu u Jajce, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

M-6

Domanovići-Stolac (na ulazu u Stolac)

Zbog radova na čišćenju bazena za odvodnju oborinskih i drenažnih voda, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-6

Ružići (općina Grude)

Na magistralnom putu M-6 u naselju Ružići (općina Grude), zbog radova na izgradnji pješačke staze radnim danima od 08 do 16 sati povremeno se saobraća jednom trakom.

M-15

Priluka-Glamoč (Priluka)

Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Priluka na magistralnom putu M-15 Priluka-Glamoč saobraća se naizmjenično, jednom trakom (radnim danima od 07 do 17 sati, subotom od 07 do 15 sati).

M-16

Banja Luka-Jajce

Zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća  usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

M-16.4

Novi Travnik-Bugojno

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas  na ulazu u Bugojno, saobraćaj teretnih vozila se obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje. Putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

M-17

Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17

Vrapčići-Mostar

 Zbog izvođenja radova javne rasvjete, tokom dana saobraća se sporije uz povremeno naizmjenično propuštanje vozila jednom trakom.

M-17

Konjic-Tarčin

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Tarčin (prije tunela Bradina) zbog sanacionih radova povremeno je zauzeta traka za spora vozila, a saobraća se preticajnom trakom. 

M-17

Mostar-Ortiješ

Zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

M-17

Zenica-Nemila

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice ka Nemili koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-18

Sarajevo-Foča

Zbog većeg odrona na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

M-18

Olovo-Kladanj

Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

M-19.2

Vitalj- Vlasenica

Zbog sanacionih radova, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju.

M-17 i M-6

Tasovčići

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak