Stanje na cesti u BiH

Magistralne ceste

M-1.8

Šićki Brod-Srebrenik

Zbog sanacionih radova u blizini petlje Šićki Brod na magistralnom putu Šićki Brod-Srebrenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-1.8

Pelagićevo-Srebrenik (Špionica)

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik u mjestu Špionica, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-1.8

Srebrenik-Pelagićevo (Špionica Donja)

Zbog radova na sanaciji mosta preko Špioničkog potoka u mjestu Špionica Donja, saobraćaj je preusmjeren na oblaznicu u neposrednoj blizini.

M-1.8

Pelagićevo-Srebrenik (Špionica)

Zbog radova na mostu preko rijeke Velika Tinja, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-1.8

Šićki Brod-Srebrenik (Potpeć)

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Tinje, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

M-1.8

GP Orašje-Lončari

Zbog sanacionih radova u blizini graničnog prelaza, saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

M-1.9

Gradačac-Ormanica

Zbog radova na sanaciji klizišta u mjestu Donji Lukavac, saobraća se naizmjenično- jednom trakom. 

M-4

Jelah-Doboj

Zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko rijeke Radušice, saobraća se privremenom obilaznicom.

M-5

Gromiljak-Blažuj

(Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave.

M-5

Nević Polje-Kaonik

Zbog saonacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6.1

Posušje-Široki Brijeg

Zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-14.1

Pelagićevo-Gradačac

Zbog izvođenja deminerskih radova u mjestu Turić Prosjek u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-16

Livno-Kamensko

Zbog izvođenja neophodnih radova radova na magistralnom putu Livno-Kamensko saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-16.2

Prozor-Jablanica

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se  teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

M-17

Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17

Buna-Tasovčići

Zbog izgradnje mosta Počitelj na magistralnom putu M-17 Buna-Tasovčići saobraća se usporeno.

M-17

Jošanica-Stup (Reljevo)

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevu na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

M-17

petlja Blatuša kod Zenice

Zbog radova na sanaciji mosta na petlji Blatuša za saobraćaj  je zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu. Saobraćaj je preusmjeren na privremene kružne tokove.

M-17

Tarčin-Konjic

Zbog izvođenja radova u mjestu Zukići saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.

M-17

Jablanica-Mostar

Vozačima na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića), skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

M-17

Šešlije-Modriča

Zbog radova na mostu preko rijeke Veličanke, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-17

Modriča-Bosanski Šamac

U toku su radovi na održavanju, a na mjestima izvođenja saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

M-17

Maglaj-Doboj (Mravići)

zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Tarčin-Konjic (Raštelica)

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic kod mjesta Raštelica (neposredno ispod tunela Ivan) zbog radova na sanaciji potpornog zida i nasipa, zauzeta je krajnja desna traka u smjeru Konjica.

M-17

Nemila-tunel Vranduk

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila će koristiti lokalnu obilaznicu, dok će vozila preko 7,5 tona koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

M-17.5

Posušje-Rakitno

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Posušje-Rakitno, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-18

Sarajevo-Trnovo

Zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-18

Vogošća

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-18 u Vogošći ispred hotela „Sunce“ saobraća se usporeno.

M-18

Olovo-Kladanj (Olovske Luke)

Zbog radova na mostu u Olovskim Lukama, na magistralnom putu Olovo-Kladanj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-19.2

Kladanj-Vlasenica

U toku su sanacioni radovi na mostu preko potoka Jezernica (u mjestu Turalići) pa je u funkciji obilaznica u neposrednoj blizini-naizmjenično propuštanje vozila.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota