Stanje na cesti u BiH

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Zbog izvođenja neophodnih radova sporije se saobraća u ulicama: Bakarevića, Halida Kajtaza, Kranjčevićeva, Bojnička, Zelenih beretki, Hadžiristića, Ivana Cankara, Branilaca Šipa, Hamdije Kreševljakovića i Hadželi. 

Izmjena režima saobraćaja u ulici Ispod Budakovića (Sarajevo)

Radi izvođenja neophodnih radova, obustavlja se saobraćaj u ulici Ispod Budakovića. Radovi će se izvoditi u 4 etape, a za vrijeme obustave saobraćaja od 08:30 do 16 sati vozila će se preusmjeravati na ulice Bijela Bašča-Mihrivode-Vrbanjuša.

Obustava saobraćaja u ulici Vrbovska (Sarajevo)

Zbog izvođenja elektroenergetskih radova, u vremenu od 08 do 16 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Vrbovska (od broja 11 do broja 73). Za vrijeme obustave saobraćaja, vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Obustava u dijelu ulice Kračule (Sarajevo)

Zbog radova na sanaciji kaldrme obustavlja se saobraćaj na dijelu ulice Kračule (od raskrsnice sa ulicom Safvet bega Bašagića do spoja sa ulicom Telali).

Obustava u ulici Franje Kluza-na spoju sa ulicom Safeta Zajke (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova obustavlja se saobraćaj u ulici Franje Kluza na spoju sa ulicom Safeta Zajke. Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Safeta Zajke-Gazi Mehmed paše Fidahić-Franje Kluza i obratno.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“  Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota