Stanje na cesti u BiH

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Goruša,  Zaima Šarca, Bardakčije, Gornji Velešići, Bare kod Stupa, Ivana Cankara, Srđana Aleksića, Branilaca Šipa, Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale), Fra Matije Divkovića, Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajalište „Otoka“, smjer Baščaršija-Ilidža), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

Povremene obustave u ulici Radenka Abazovića (Sarajevo)

Zbog utovara i istovara građevinskog materijala od 08 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića saobraćaj se obustavlja u trajanju od 60 minuta (nakon čega se vozila propuštaju 60 minuta).

Binježevo- Miševići (Sarajevo)

Etapna obustava saobraćaja na dijelu lokalnog puta koji spaja naselje Binježevo i Miševiće zbog radova na izgradnji gasne mreže.

Obustava saobraćaja u ulici Brezanska (Sarajevo)

Zbog sanacionih radova, obustavlja se saobraćaj u ulici Brezanska (od spoja sa ulicom Safeta Zajke do raskrsnice sa ulicom Safeta Ahmetspahića), u vremenu od 08 do 17 sati.Alternativni pravac za vrijeme obustave je Brezanska-Brezanska čikma-Viteška-Safeta Zajke i obratno.

Etapne obustave u ulici Amira Krupalije (Sarajevo)

Zbog sanacionih radova etapne obustave saobraćaja od 07 do 17 sati u ulici Amira Krupalije (od raskrsnice sa ulicom Safeta Isovića u dužini od cca 300 metara).

Obustava saobraćaja u ulicama Hamida Beširevića i Gornja Breka u Sarajevu

-Zbog radova na izgradnji vodovodne mreže u vremenu od 08:30 do 16:00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Hamida Beširevića (od raskrsnice sa ulicom Fadila Jahića Španca do raskrsnice sa ulicom Breka) i u ulici Gornja Breka (od raskrsnice sa ulicom Breka do raskrsnice sa ulicom Panjina Kula.

Etapne obustave u ulici XII Hercegovačke brigade (Hadžići)

Zbog izvođenja sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj u ulici XII Hercegovačke brigade (Hadžići). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Garovci-XII Hercegovačke brigade i obratno.

Obustava saobraćaja u ulici Franca Lehara (Sarajevo)

Zbog radova u ulici Franca Lehara od 08 do 16 sati dolazi do etapnih obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave povremeno se propuštaju vozila pravnih i fizičkih lica, a moguće je koristiti i lokalne saobraćajnice.

Obustava u ulici Patriotske lige (Sarajevo)

Zbog radova na sanaciji saobraćajnice od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Patriotske lige (na dijelu od ulice Nahorevska do spoja sa ulicom Betanija). Za vrijeme obustave alternativni pravac je: Patriotske lige-Betanija-Alipašina-Patriotske lige-Nahorevska i obratno.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak
Zatvori X
}