Stanje na cesti u BiH

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Zbog izvođenja neophodnih radova sporije se saobraća u ulicama: Goruša, Vlakovo, Kovači, Armije Republike BiH, Bare kod Stupa, Radenka Abazovića, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića i Bosanski put (Ilijaš).

Izmjenjen režim saobraćaja u ulici Avdage Šahinagića (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave saobraćaja su: ulica Veliki Alifakovac-Alifakovac-Megara- Džemala Čelića- Mehmeda Mujezinovića- Franjevačka- Konak- Obala Kulina Bana i obratno.

Izgradnja kružnog toka u Čapljini

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška, saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.

Obustava u ulici Branislava Nušića (Brčko)

Zbog izvođenja neophodnih radova od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Branislava Nušića, u dijelu naselja „Centar“. Vozila će se preusmjeravati alternativnim saobraćajnicama u gradu.

Obustava saobraćaja u ulici Dolina u Sarajevu

Zbog izvođenja sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Dolina (od spoja sa ulicama Augusta Bruna i Magribija do spoja sa ulicom Kranjčevićeva) u terminu od 07:30 do 16 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je Kralja Tvrtka-Augusta Brauna-Fra Anđela Zvizdovića.

Izgradnja kružne raskrsnice u Prijedoru

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-4, M-15 i ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega je saobraćanje usporeno.

Obustave saobraćaja zbog deminiranja u ulici Osik u Sarajevu

Zbog deminerskih radova na lokalnoj saobraćajnici „Butila-Mostarsko raskršće“ (ulica Osik), svakim radnim danom u vremenu od 08 do 15:30 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 10-minutna propuštanja.

Obustava saobraćaja u ulici Stjepana Tomića u Sarajevu

Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Stjepana Tomića (od raskrsnice sa ulicom Marcela Šnajdera do ulazne kapije KCUS za urgentni centar) u terminu od 00 do 24 sati na snazi je  obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Bolnička-Patriotske lige-Marcela Šnajdera i obratno.

Obustava saobraćaja u ulici Kranjčevićeva u Sarajevu

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva u terminu od 07:30 do 16 sati, moguće su etapne obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Obustava saobraćaja u ulici Adema i Muradifa Omerspahića u Sarajevu

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Adema i Muradifa Omerspahića (od spoja sa ulicom Vladimira Preloga do raskrsnice sa ulicom Sulje Jahića) u terminu od 08 do 16 sati na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Obustava saobraćaja u ulici Biočki put u Sarajevu

Zbog deminerskih radova u ulici Biočki put, svakim radnim danom u vremenu od 08 do 15:30 sati dolazi do 20-minutnih obustava saobraćaja uz 10-minutna propuštanja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak