Stanje na cesti u BiH

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjene režima saobraćaja u Sarajevu

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama:  Rajlovačka cesta, Hrasnička cesta (od spoja sa ulicom Umihane Čuvidine do spoja sa ulicom Igmanskih bataljona), Kasima ef.Dobrače, Vilsonovo šetalište (spoj sa ulicom Hamdije Čemerlića), Bulevar Meše Selimovića, Alipašina, Grličića Brdo, Ramića Banja i Skenderija.

Obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita u Mostaru

Zbog radova na kanalizacijskim kolektorima, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicama Karađozbegova i Osmana Đikića do raskrsnice sa ulicom Huse Maslića, kao i od Narodnog pozorišta Mostar do raskrsnice sa ulicom Mala Tepa.

Obustava saobraćaja u ulici Stari drum (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova u ulici Stari drum (od spoja sa ulicama Generala Izeta Nanića i Dr.Halid bega (Hrasnica) u pravcu naselja Kovači) od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Vozila pravnih i fizičkih lica sa sjedištem/prebivalištem u ulici Stari drum će se propuštati, a za vrijeme obustave alternativni pravci su Stari drum- Igmanskih bataljona.

Obustava saobraćaja u ulici Olovska u Sarajevu

-Zbog izvođenja radova u ulici Olovska (od raskrsnice sa ulicom Triglavska u dužini 510 metara) od 07:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Triglavska-Olovska i Novopazarska-Olovska.

Obustava u ulici Munira Gavrankapetanovića (Sarajevo)

Zbog izvođenja neophodnih radova od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Munira Gavrankapetanovića (od spoja sa ulicom dr. Kasima Begića du ulaza u pijaci Stup). Za vrijeme obustave alternativni pravci su: Dr.Kasima Begića-Aleja Bosne Srenbrene-Kurta Schorka i Dr.Kasima Begića-Latačka-Dr.Silve Rizvanbegović-Dž.Bijedića-Aleja Bosne Srebrene-Kurta Schorka.

Obustava saobraćaja u ulici Kemal Begova (Sarajevo)

Zbog izvođenja neophodnih radova od 07 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kemal Begova (od spoja sa ulicom Alipašina do spoja sa ulicom Koševo). Za vrijeme obustave alternativni pravci su: Alipašina- Koševo- Danijela Ozme.

Obustava saobraćaja u ulici Dalmatinska u Sarajevu

 Zbog izvođenja neophodnih radova u vremenu od 07:30 do 16:00 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Dalmatinska  (od spoja sa ulicom Mehmeda Spahe do spoja sa ulicom Maršala Tita), za smjer kretanja iz pravca Mejtaša. Za vrijeme obustave alternativni pravci su: Dalmatinska-Mehmeda Spahe-Kaptol-Maršala Tita i Dalmatinska-Mehmeda Spahe-Dženetića čikma-Pehlivanuša-Maršala Tita.

Obustava saobraćaja u ulici Skenderija u Sarajevu

Zbog izvođenja neophodnih radova od 23:30 do 05:20 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Skenderija (od spoja sa ulicom Hamze Hume do spoja sa ulicom Podgaj).

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak