Stanje na cesti u BiH

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Čekaluša, Džemala Bijedića (kod br.26,28 i 30), Nedima Filipovića (kod br.1), Marka Marulića, Budakovići, Hamdije Kreševljakovića (od terminala Drvenija do raskrsnice sa ulicom Ćumurija), Skenderpašina, Soukbunar, Zlatnih ljiljana, Posavska, Adema Buće, Novopazarska, Smaila Šikala, 24.juni, Tome Mendeša, Mustafe Behmena, Safeta Zajke i Kolodvorska.

Obustava saobraćaja u ulici Kenana Brkanića (Sarajevo)

Zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju i sanacije klizišta od 00 do 24 sata obustavlja se saobraćaj u ulici Kenana Brkanića.

Obustava saobraćaja u ulici Tepebašina (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova, u vremenu od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Tepabašina.

Vikend obustava u dijelu Rustempašine ulice (Ilidža)

Zbog provođenja pilot projekta pretvaranja ulice Rustempašina u pješačku zonu (od ukrštanja sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u Terminal Ilidža) obustavljat će se saobraćaj svakog vikenda od petka u 17 sati do ponedjeljka do 05 sati.

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hamdije Kreševljakovića (Sarajevo)

Zbog radova na rekonstrkciji ulice Hamdije Kreševljakovića (na dijelu od spoja sa terminalom „Drvenija“ do raskrsnice sa ulicom Isa-bega Ishakovića) u terminu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno-jednom trakom. U terminu od 23 do 05 sati saobraćaj će u ovom dijelu ulice biti obustavljen.

Obustava u dijelu ulice Kralja Tomislava (Mostar)

Zbog radova za saobraćaj je zatvoren dio ulice Kralja Tomislava (Avenija), od raskrsnice ulica Rudarska i Kneza Višeslava-vrh Avenije do raskrsnice sa ulicom Stjepana Radića.

Obustava na Trgu mladih (Velika Kladuša)

Zbog održavanja manifestacije Kladuško ljeto 2021,  obustavlja se saobraćaj na Trgu mladih (od 22.07. do 08.08. od 19 do 01 sati) i preusmjerava na alternativne pravce.

R-445

Obustava saobraćaja u Visokom

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta R-445 pansion „Mušinbegović-BP „HIFA“. Putnička vozila iz smjera Kaknja koriste lokalnu cestu kroz naselje Zimča do marketa „Seno“ u Moštru, a iz smjera Visokog lokalnu cestu kroz naselje Očazi, pored firme „Asfaltgradnja“.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT.“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...
Zatvori X
}