Stanje na cesti u BiH

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjene režima saobraćaja u Sarajevu

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Odobašina, Paljevska, Ložionička, Novopazarska, Hadželi  i Poljine. 

Obustava na raskrsnici ulica Hrasnička cesta, Umihane Čuvidine i Seada Bublina (Ilidža)

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice ulica Hrasnička cesta-Umihane Čuvidine-Seada Bublina od 00 do 24 sata obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravci

Obustava u ulicama Širokac i Vratnik Mejdan (Sarajevo)

Zbog izvođenja neophodnih radova od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulicama Širokac (od spoja sa ulicom Kovači do spoja sa ulicom Vratnik Mejdan) i Vratnik Mejdan (od spoja sa ulicom Širokac do spoja sa ulicom Jekovac). Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kovači-Ploča-Mustafe Dovadžije-Vratnik Mejdan-Carina i obratno.

Obustava saobraćaja u ulici Bistrik (Sarajevo)

Zbog izvođenja neophodnih radova od spoja sa ulicom Toka do spoja sa ulicom Bjelavica, do 17 sati potpuno je obustavljen saobraćaj.  Alternativni pravac za vrijeme privremene potpune obustave saobraćaja je Bistrik- Toka- Bjelavica i obratno.

Obustava saobraćaja u ulici Numan Paše Čuprilića u Sarajevu

-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Numan Paše Ćuprilića (od spoja sa ulicom Ibre Ćeske do spoja sa ulicom Viteška).

Obustava saobraćaja u ulici Avde Palića u Sarajevu

-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avde Palića (od spoja sa ulicom Porodice Dizdarević do broja 132).

Obustava zbog radova u ulici Derebent (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova u ulici Derebent (od raskrsnice sa ulicom Zaima Šarca do raskrsnice sa ulicom Himzarina) od 07 do 16 sati obustavlja se saobraćaj. Vozila pravnih i fizičkih lica sa sjedištem/prebivalištem u ulici Derebent će se propuštati, a za vrijeme obustave alternativni pravci su Zaima Šarca-Bjelave i Višnjik-Himzarina-Bjelave.

Obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita u Mostaru

Zbog radova na kanalizacijskim kolektorima, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicama Karađozbegova i Osmana Đikića do raskrsnice sa ulicom Huse Maslića, kao i od Narodnog pozorišta Mostar do raskrsnice sa ulicom Mala Tepa.

Obustava saobraćaja u ulici Stari drum (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova u ulici Stari drum (od spoja sa ulicama Generala Izeta Nanića i Dr.Halid bega (Hrasnica) u pravcu naselja Kovači) od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Vozila pravnih i fizičkih lica sa sjedištem/prebivalištem u ulici Stari drum će se propuštati, a za vrijeme obustave alternativni pravci su Stari drum- Igmanskih bataljona.

Obustava saobraćaja u ulici Olovska u Sarajevu

-Zbog izvođenja radova u ulici Olovska (od raskrsnice sa ulicom Triglavska u dužini 510 metara) od 07:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Triglavska-Olovska i Novopazarska-Olovska.

Obustava u dijelu ulice Derviša Numića (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova obustavlja se saobraćaj u ulici Derviša Numića, od broja 11 do spoja sa ulicom Put Mladih Muslimana za kretanje iz pravca ulice Put Mladih Muslimana prema ulici Zagrebačka, dok se na preostaloj traci uspostavlja jednosmjerni saobraćaj iz pravca ulice Zagrebačka prema ulici Put Mladih Muslimana. Alternativni pravac za kretanje (smijer Put Mladih Muslimana-Zagrebačka) je preko ulica Ljubljanska i Zvornička.

M-4.2

Izmjena režima saobraćaja Trg Mladih (Velika Kladuša)

Zbog održavanja centralnog predizbornog skupa, danas od 18 do 22 sata obustavit će se saobraćaj na M-4.2 Trg Mladih u Velikoj Kladuši i preusmjeriti ulicama Mahmuta Zulića, Ibrahima Milijkovića Uče, Banijskom i ulicom Đure Pucara Starog.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja