Stanje na cesti u BiH

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Branilaca Šipa, Dobroševićka, Drinska, Lužansko Polje, Zapadni prilaz gradu (Mostarsko raskršće-Energoinvest), Numan Paše Čuprilića, Joze Penave, Koševo, Ljubljanska,  Skenderija, Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale), Srđana Aleksića, Fra Matije Divkovića, Ivana Cankara, Bare kod Stupa, Franca Lehara, Kranjčevićeva, Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajalište „Otoka“, smjer Baščaršija-Ilidža), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

 

Izmjena režima saobraćaja u ulicama Hamdije Čemerlića, Krupska i Put života (Sarajevo)

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica: Hamdije Čemerlića, Put života i Krupska obustavljen je saobraćaj u ulici Put života (od skretanja za autobusnu stanicu  prema ulici Hamdije Čemerlića, dok se suprotna kolovozna traka prereguliše u dvosmjerni režim saobraćanja) i  ulici Krupska (od ulice Hamdije Čemerlića do skretanja za tržne centre), gdje je saobraćaj obustavljen u oba smjera.

Povremene obustave u ulici Radenka Abazovića (Sarajevo)

Zbog utovara i istovara građevinskog materijala od 08 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića saobraćaj se obustavlja u trajanju od 60 minuta (nakon čega se vozila propuštaju 60 minuta).

Etapne obustave u ulici Kranjčevićeva (Sarajevo)

Zbog radova na asfaltiranju etapno će se obustavljati saobraćaj od 08 do 16 sati u ulici Kranjčevićeva (od ulice Alipašina do raskrsnice sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića). Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćatilokalnim ulicama.

Radovi na raskrsnici ulica Bosne Srebrene, Envera Šiljka i Drage Karamana (Tuzla)

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice ulica Bosne Srebrene, Envera Šiljka i Drage Karamana na M-4 u naselju Mosnik u Tuzli, u periodu 06.04.-06.05. obustavlja se saobraćaj u desnim trakama (smjer Tuzla-Šićki Brod i obratno), a u periodu  06.05.-06.06. u lijevim trakama (smjer Tuzla-Šićki Brod i obratno).

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja