Stanje na cesti u BiH

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u ulici Maršala Tita u Mostaru

-Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića. 

Izmjene režima saobraćaja u Sarajevu

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Dobrinjska, Ibrahima Ljubovića, Sutjeska, Osik, Armije BiH, Safvet Bega Bašagića, Dženetića Čikma i Bjelašnička.

Obustava saobraćaja u ulici Miševići (Sarajevo)

Zbog sanacionih radova, od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Miševići (spoj M-17-Miševići). Alternativni pravac je M-17- Rakovička cesta-Miševići.

Obustava saobraćaja u ulici Otona Župančića (Sarajevo)

Zbog izgradnje potpornog zida, od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Otona Župančića (kod broja 6). Alternativni pravac je: Otona Župnčića-Sulje Jahića-Adema i Muradifa Omerspahića-Vladimira Preloga i obratno.

Obustava u ulici Trg heroja (Sarajevo)

Zbog radova na sanaciji fasade u ulici Trg heroja od broja 32 u dužini od cca 50 metara obustavlja se saobraćaj do 15.06. Alternativni pravac za vrijeme obustave je:Trg heroja (pristupni krak istoimene ulice za stambene objekte od br.11 do br.1)-kružna raskrsnica Porodice Ribar i dalje.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak