Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 17. 08. 2018. u 10 : 35 sati

Trenutno je pojačan promet vozila na izlazu iz BIH na graničnim prelazima Orašje i Bosanski Brod. Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Ivanica i Doljani nema zadržavanja na našoj granici, ali su duge kolone vozila u međuprostoru (ulaz u Hrvatsku). Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo vozače da je na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na većini putnih pravaca, a posebno prema lokalnim izletištima i graničnim prelazima.

Zbog deminerskih radova, na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak, svakim radnim danom u terminu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja u mjestu Prud.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja
Zatvori X
}