Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 25. 04. 2018. u 19 : 45 sati

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a saobraćanje je usporeno. Izdvajamo magistralni put M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa R Hrvatskom, kao i regionalni put R-403a Kamenica-Vrsta kod mjesta Turija.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona i dalje se saobraća jednom trakom.

Zbog mogućih sitnijih odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Vremenski uvjeti trenutno su povoljni, a promet vozila umjeren.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota