Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 05. 12. 2021. u 18 : 45 sati

Zbog saobraćajne nezgode, potpuno je obustavljen saobraćaj u mjestu Milići, na magistralnom putu Zvornik-Vlasenica. 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. U višim planinskim predjelima pada snijeg i ponegdje se zadržava na kolovozu. Izdvajamo putne pravce: Srednje-Olovo, Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mlinište, Livno-Kupres, Bosansko Grahovo-Drvar i Bugojno-Kupres-Šuica. Na planinskom prevoju Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) magla smanjuje vidjljivost. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT !“  Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi
loading ...
Zatvori X
}