Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 11. 12. 2018. u 18 : 45 sati

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u sjeveroistočnim i centralnim krajevima. Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a zbog pada temperature tokom noći može se očekivati formiranje poledice. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

X