Aktuelno

U Samarkandu / BIHAMK postao dio mreže Istočne alijanse za siguran i održiv cestovni saobraćaj

Na FIA Konferenciji u Samarkandu potpisan memorandum razumijevanja između BIHAMK-a i EASST-a.

Rasim Kadić, generalni sekretar BIHAMK-a i Dmitry Sambuk, zamjenik generalnog direktora EASST-a potpisali su memorandum razumijevanja čime je naš klub postao dio mreže Istočne alijanse za siguran i održiv cestovni saobraćaj. Ovo je čast i prilika da uradimo još mnogo toga na poboljšanju cestovne sigurnosti!

Također, tokom Konferencije, gospodin Kadić obavio je kratak sastanak sa gospodinom Mohammedom Ben Sulayemom, predsjednikom FIA-e.

U razgovoru, gospodin Kadić je upoznao predsjednika FIA s činjenicom da je BIHAMK, kao punopravni član FIA, u potpunosti posvećen povećanju sigurnosti na cestama u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je da BIHAMK aktivno i kontinuirano radi na promociji elektromobilnosti, organizira Saobraćajno-obrazovna takmičenja, te takmičenje Najbolji mladi vozač - kao lider u oblasti pružanja pomoći na cesti, unapređuje svoje usluge kako za članove i ostale građane, tako i za članove evropskih klubova.

Gospodin Ben Sulayem se zahvalio na informacijama, čestitao BIHAMK-u na uspjesima i najavio daljnju saradnju i podršku FIA u budućim projektima BIHAMK-a. Posebno je istaknuo projekte smanjenja emisije CO2, međunarodni projekt "U trenutku možeš izgubiti sve" - stop upotrebi mobitela u vožnji, koji realizujemo u saradnji sa FIA i AAA Australia, te uspješnu organizaciju "Najbolji mladi vozač", gdje BIHAMK ima vicešampiona Evrope.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti