Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

Održano 28. Saobraćajno-obrazovno takmičenje (SOT) u organizaciji BIHAMK-a

U subotu, 1.6 2024. godine, održano 28. Saobraćajno/prometno-obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje. Na Finalnom saobraćajno/prometno-obrazovnom/odgojnom takmičenju/natjecanju učešće je zauzelo ukupno 58 takmičara/natjecatelja širom Bosne i Hercegovine.

Autor: BIHAMK

Dana 1. juna/lipnja 2024. godine u dvorani „Goran Čengić“ u Sarajevu održano je 28. Saobraćajno/prometno-obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje. Školsko kvalifikaciono saobraćajno/prometno-obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje realizovano je u periodu od 06. maja/svibnja do 10. maja/svibnja 2024. godine u okviru kojeg su takmičari/natjecatelji elektronskim putem popunjavali teoretske testove. Svi takmičari/natjecatelji koji su zadovoljili kriterije date Pravilnikom, direktno su se plasirali na Finalno takmičenje/natjecanje.

Na Finalnom saobraćajno/prometno-obrazovnom/odgojnom takmičenju/natjecanju učešće je zauzelo ukupno 58 takmičara/natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine. Ove godine takmičenje/natjecanje se sastojalo od teoretskog i praktičnog dijela (poznavanje saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na specijalno pripremljenoj stazi-poligonu).

Na osnovu pojedinačnih rezultata sa finalnog takmičenja/natjecanja određena su prva tri mjesta u konkurenciji djevojčica i dječaka.

U konkurenciji djevojčica najbolje rezultate postigle su:

1.Emina MUMINOVIĆ, O.Š „DR. SAFVET BEG BAŠAGIĆ“, Gradačac

2. Sara DEDIĆ, OŠ „O.Š Seonica“, Konjic

3. Emilija STANKOVIĆ, ''ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA'', Brčko

U konkurenciji dječaka najbolje rezultate postigli su:

1. Ajnur HODŽIĆ, „ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA“, Brčko

2. Mahir KEŠETOVIĆ, OŠ „RAPATNICA“ , Srebrenik

3. Pavle Dragičević, „PRVA OSNOVNA ŠKOLA“, Brčko

Najbolje plasiranim pojedincima uručene su vrijedne nagrade (bicikla i diplome), dok su svim takmičarima/natjecateljima, školama i nastavnicima podjeljene zahvalnice za učešće na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Ekipu BIHAMK-a koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Europskom takmičenju/natjecanju čine dva dječaka i dvije djevojčice koje će se održati u Parizu u Francuskoj u periodu od 19.-22. septembra/rujna 2024. godine.

Čestitamo svim učesnicima, trenerima i školama koji su učestvovali na ovogodišnjem Saobraćajno/prometno-obrazovnom/odgojnom takmičenju/natjecanju!

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo