Akcije

SAOBRAĆAJNO-PREVENTIVNA KAMPANJA „SEKUNDA KOJA ŽIVOT ZNAČI“

Bosanskohercegovački auto-moto klub je u srednjim školama u Velikoj Kladuši  20. marta/ožujka 2019. godine realizovao saobraćajno-preventivnu kampanju  pod nazivom „Sekunda koja život znači“.

Kampanja je realizovana u Prvoj Srednjoj školi, u Drugoj Srednjoj školi i Gimnaziji u Velikoj Kladuši.

Bosanskohercegovački auto-moto klub svake godine organizuje cijeli niz saobraćajno-preventivnih aktivnosti, sa ciljem poboljšanja stepena sigurnosti saobraćaja, smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posljedica koje se ogledaju u svakodnevnom stradanju ljudi, a posebno djece i mladih.

S obzirom da je sigurnost u saobraćaju u Bosni i Hercegovini akutni problem, te da je u protekloj 2018. godini u saobraćajnim nezgodama u Bosni i Hercegovini život izgubilo 277 osoba, dok je 10.403 osoba zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede, BIHAMK kontinuirano radi na podizanju svijesti o sigurnom ponašanju u saobraćaju.
Predavanjima sa prezentacijama je obuhvaćeno blizu hiljadu srednjoškolaca trećeg i četvrtog razreda u Velikoj Kladuši. Pored predavanja, učenicima su podijeljeni i informativno-edukativni letci koji su tretirali temu, a simulirane su i saobraćajne nezgode korištenjem simulatora čeonog sudara.

Kroz navedenu kampanju BIHAMK nastavlja sa povećanjem stepena sigurnosti učenika srednjih škola- budućih vozača. Predavanje o sigurnom ponašanju u saobraćaju u srednjim školama u Velikoj Kladuši podržala je i Općina Velika Kladuša, kao i Međunarodna Automobilistička Asocijacija (FIA).

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti