Akcije

KAMPANJA"RAZMISLITE - BICIKLISTI SU DIO SAOBRAĆAJA" (THINK BIKE)

Trećinu od ukupnog broja učesnika u saobraćaju u Europi čine biciklisti, motociklisti i vozači mopeda.

Svake godine na europskim cestama pogine više od 7.500 biciklista. 40% poginulih biciklista stradalo je na raskrsnicama, a više od 75% u sudaru sa putničkim i teretnim motornim vozilima.

U posljednje tri godine u Bosni i Hercegovini poginulo je više od 90 biciklista i vozača mopeda, dok ih je preko 240 pretrpjelo teške tjelesne ozlijede.Iz tog razloga Bosanskohercegovački auto-moto klub - BIHAMK, uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije - FIA, 14. maja 2015. godine realizovao je kampanju "Razmislite - Biciklisti su dio saobraćaja", a s ciljem povećanja svijesti vozača motornih vozila o biciklistima kao ravnopravnim učesnicima u saobraćaju.
U okviru kampanje svim vozačima motornih vozila podjeljeno je 30.000 stikera kao podsjetnik da se zbog bicilista i motociklista "provjere retrovizori" prije neke radnje u saobraćaju.Takođe, pored navedenih naljepnica vozačima je podjeljena ista količina informativno-edukativnih letaka i brošura, koje smo odštampali u saradnji sa JP Ceste FBiH.

Navedena podjela informativno-edukativnog materijala praćena je emitovanjem animiranog video spota na web stranici, Facebook stranici, kao i na You Tube kanalu BIHAMK-a.

p>

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti