Aktuelno

U periodu od 12. do 14. decembra/prosinca 2019. godine Auto klub Albanije (ACA) bio je domaćin dva velika događaja  - FIA sportskog regionalnog kongresa i FIA CEZ svečane ceremonije proglašenja pobjednika za 2019. godinu.    

Prije početka FIA sportskog regionalnog kongresa održan je redovni FIA CEZ sastanak, posljednji za sezonu 2019. Važno je napomenuti da pored petnaest članica CEZ-a sastanku su prisustvovali i predstavnici San Marina kao šesnaeste članica Centralnoevropske zone. Na sastanku su od važnijih tačaka dnevnog reda razmatrani i usvojeni konačni rezultati FIA CEZ za 2019. godinu. Pored toga razmatrani su i usvojeni FIA CEZ preliminarni kalendar takmičenja i pravilnici za 2020. godinu. Iz naše zemlje u FIA CEZ kalendar za 2020. godinu uvrštena je: brdska trka “Velika nagrada Cazina 2020.” (08./09. avgust/kolovoz), kružna auto trka “Nagrada grada Banja Luke 2020.” (20./21. juni/lipanj), kao i dva autoslalom takmičenja, jedno u Jajcu “Plivska jezera 2020.” (06. juni/lipanj) i drugo u Trebinju “Nagrada grada Trebinja 2020.” (22. avgust/kolovoz).


Ovogodišnji FIA sportski regionalni kongres obilovao je veoma sadržajnim i interaktivnim temama. Na kraju kongresa prisutnima se pridužio i obratio Predsjednik FIA-e Gospodin Jean Todt kome su predstavnici svih saveza iznijeli svoje mišljenje o održanom kongresu. Potom je Gospodin Todt uručio certifikate svim učesnicima kongresa i time je zaključen ovaj veoma koristan i sadržajan kongres.

Na kraju dvodnevnog događaja upriličena je i FIA CEZ svečana ceremonija proglašenja pobjednika za 2019. godinu. U deset disciplina nagrađeno je skoro dvijestotine takmičara. Među nagrađenim takmičarima sasvim zasluženo je I Muamer Julardžija član AMK “ELEKTRO MOTO MEHANIK” iz Jajca koji je u disciplini slalom – divizija D3 osvojio drugo mjesto.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak