Aktuelno

U periodu od 12. do 14. decembra/prosinca 2019. godine Auto klub Albanije (ACA) bio je domaćin dva velika događaja  - FIA sportskog regionalnog kongresa i FIA CEZ svečane ceremonije proglašenja pobjednika za 2019. godinu.    

Prije početka FIA sportskog regionalnog kongresa održan je redovni FIA CEZ sastanak, posljednji za sezonu 2019. Važno je napomenuti da pored petnaest članica CEZ-a sastanku su prisustvovali i predstavnici San Marina kao šesnaeste članica Centralnoevropske zone. Na sastanku su od važnijih tačaka dnevnog reda razmatrani i usvojeni konačni rezultati FIA CEZ za 2019. godinu. Pored toga razmatrani su i usvojeni FIA CEZ preliminarni kalendar takmičenja i pravilnici za 2020. godinu. Iz naše zemlje u FIA CEZ kalendar za 2020. godinu uvrštena je: brdska trka “Velika nagrada Cazina 2020.” (08./09. avgust/kolovoz), kružna auto trka “Nagrada grada Banja Luke 2020.” (20./21. juni/lipanj), kao i dva autoslalom takmičenja, jedno u Jajcu “Plivska jezera 2020.” (06. juni/lipanj) i drugo u Trebinju “Nagrada grada Trebinja 2020.” (22. avgust/kolovoz).


Ovogodišnji FIA sportski regionalni kongres obilovao je veoma sadržajnim i interaktivnim temama. Na kraju kongresa prisutnima se pridužio i obratio Predsjednik FIA-e Gospodin Jean Todt kome su predstavnici svih saveza iznijeli svoje mišljenje o održanom kongresu. Potom je Gospodin Todt uručio certifikate svim učesnicima kongresa i time je zaključen ovaj veoma koristan i sadržajan kongres.

Na kraju dvodnevnog događaja upriličena je i FIA CEZ svečana ceremonija proglašenja pobjednika za 2019. godinu. U deset disciplina nagrađeno je skoro dvijestotine takmičara. Među nagrađenim takmičarima sasvim zasluženo je I Muamer Julardžija član AMK “ELEKTRO MOTO MEHANIK” iz Jajca koji je u disciplini slalom – divizija D3 osvojio drugo mjesto.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...