Sigurno vezani u vozilu

BIHAMK kao jedna  od vodećih organizacija u oblasti unapređenja sigurnosti cestovnog saobraćaja u saradnji sa JP Ceste FBiH, a pod pokroviteljstvom  Međunarodne Automobilističke Federacije (FIA) nastavlja realizaciju saobraćajno-preventivne kampanje koja se odnosi na korištenje dječijih autosjedalica pod nazivom  „Sigurno vezani u vozilu“.

Pomenuta kampanja provodi se u okviru UN Dekade, akcije za cestovnu sigurnost, i usmjerena je na podizanje svijesti roditelja o značaju korištenja sigurnosnih autosjedalica za vrijeme vožnje.

Realizacija kampanje će biti nastavljena u većim gradovima u Bosni i Hercegovini, uz podršku trgovačkog lanca „Bingo d.o.o“ i Mepas Mall centra, prema sljedećem planu i programu:

- 16.10.2018 u Tuzli ispred Bingo City Centra, Mitra Trifunovića Uče 2,
u periodu od 10.00-13.00 sati

- 17.10.2018 u Mostaru ispred Mepas Mall centra, Ulica kardinala Stepinca bb,
u periodu od 10.00-13.00 sati

- 18.10.2018 u Goraždu ispred Bingo Centra, Rabite bb,
u periodu od 10.00-13.00 sati

- 19.10.2018 u Travniku ispred Bingo Centra, Aleja Konzula bb,
u periodu od 10.00-13.00 sati

- 01.11.2018 u Bihaću ispred Bingo Centra, Žrtava srebreničkog genocida bb,
u periodu od 10.00-13.00 sati

U okviru navedene kampanje koja će trajati do kraja godine, planirano je da kroz simulaciju saobraćajnih nezgoda, korištenjem Simulatora sudara, ukažemo na značaj korištenja sistema dječije zaštite. Pored navedenog, planirana je i podjela informativno-edukativnih letaka, naljepnica i majica, dok će u okviru digitalne kampanje na web stranici BIHAMK-a, Facebook-u, Youtube kanalu BIHAMK-a i drugim vanjskim web stranicama biti prikazani video spotovi koji govore o riziku nekorištenja sistema dječije zaštite u vozilu. Pripadnici MUP-a će također upozoravati vozače-roditelje, na zakonsku obavezu vezivanja pojaseva i korištenja dječijih autosjedalica. Implementacijom kampanje “Sigurno vezani u vozilu” roditelji će u direktnom razgovoru sa pripadnicima MUP-a, kao i uposlenicma BIHAMK-a, upoznati se sa važnosti korištenja sistema zaštite djece u vozilu-sigurnosne autosjedalice, te činjenicom da bi značajan broj dječijih života (oko 80% stradalih) mogao biti spašen pravilnim korištenjem dječije sjedalice.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak