Aktuelno

UČIMO DJECU DA BUDU SIGURNI NA CESTI

23. FINALNO SAOBRAĆAJNO/PROMETNO-OBRAZOVNO TAKMIČENJE/NATJECANJE DJECE 2019

U periodu od 14. do 16. juna 2019. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub organizovao je 23. Finalno saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje/natjecanje učenika osnovnih škola u BiH. Na Finalnom takmičenju/natjecanju koje se održalo u Bugojnu i Gornjem Vakufu, nadmetali su se najbolji pojedinci školskih kvalifikacionih takmičenja/natjecanja, učenici osnovnih škola starosti od 10-12 godina, njih ukupno 55.

Deset najbolje plasiranih pojedinca :

Dječaci

Djevojčice

1.  Nikola Ilić

1.  Mirna Okić

2.  Bakir Čunjalo

2.  Amina Djedović

3.  Mahir Mujagić

3.  Marijana Malinović

4.  Elmir Husić

4.  Mia Lađević

5.  Amar Salkičić

5.  Franka Sabljo


Pet najbolje plasiranih dječaka i pet najbolje plasiranih djevojčica nastaviće borbu u Završnom takmičenju/natjecanju, kako bi se odredila reprezentacija od četiri člana (dva dječaka i dvije djevojčice), koja će po 23. put predstavljati Bosnu i Hercegovinu i BIHAMK na 34. FIA Europskom saobraćajno/prometno-obrazovnom takmičenju/natjecanju, koje će se ove godine održati u organizaciji turing kluba Švicarske TCS u Ženevi (Švicarska), u periodu od 12. do 15. septembra 2019. godine.


O Europskom saobraćajno/prometno-obrazovnom takmičenju/natjecanju

Europsko saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje/natjecanje ima za cilj pojačati saobraćajnu/prometnu edukaciju u svakoj zemlji, podučavati djecu saobraćajnim/prometnim pravilima i u konačnici, doprinijeti povećanju svijesti o sigurnosti cestovnog saobraćaja/prometa među djecom. 

https://www.fiaregion1.com/european-traffic-education-contest

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti