Aktuelno

U NANTU ODRŽAN KONGRES FIM EVROPA

WOLFGANG  SRB PONOVO IZBRAN ZA PREDSJEDNIKA

U periodu od 28. juna/lipnja do 01. jula/srpnja 2018. godine u Nantu – Francuska u organizaciji FFM (Motociklističkog saveza Francuske) održan je FIM Evropa kongres.

Pored niza održanih sastanaka, panela, konferencije koja se odnosi na bezbjednost na cestama, sastanka generalnih sekretara, centralni događaj FIM Evropa kongresa bila je svakako Generalna skupština.

Na Skupštini su razmatrani i usvojeni i Izvještaji o radu i finasijski izvještaj za perthodnu godinu te budžet za 2018. godinu. Najznačajnji dio rada Skupštine se odnosio na na izbor predsjednika, potpredsjednika FIM Evropa, revizora i sudija. Za Predsjednika FIM Evropa ponovo je izabran Wolfgang Srb iz Austrije (OAMTC).

Na kraju Generalne skupštine upriličena je i dodjela priznanja za federacije i klubove koji ove godine obilježavaju godišnjice postojanja.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti