Aktuelno

TAKMIČENJE MEHANIČARA EVROPSKIH KLUBOVA

Visok kvalitet usluga, najbolji  ADAC 

U organizaciji holandskog auto-moto kluba ANWB-a u Utrechtu je u periodu od 01. do 04. oktobra/listopada 2019. godine održano takmičenje mehaničara ''Road Patrol Training for Excellence 2019'.

Osim takmičenja timova, održana je prezentacija patrolnih vozila, uređaja i opreme. Instruktori predavači su bili iz ANWB-a, Club Logistics Services (CLS) i STARTER-a. Treningu je prisustvovalo 20 timova iz Evrope, a među njima i predstavnici BIHAMK-a.

Predavači iz CLS-a su govorili o startnim baterijama, njihovom sistemu rada i najčešćim kvarovima. Fokus predavača iz ANWB-a bili su e-mobilnost i sistemi komunikacije u motornim vozilma, dok su predavači iz STARTER-a govorili na temu mikro hibrida (mikro hibridne tehnologije u motornim vozilima).

Najuspješniji tim ove godine bio je ADAC (Njemačka), BIHAMK je zauzeo 12 mjesto.

Na kraju je naglašen konstantan napredak u radu svih klubova, kao i važnost održavanja ovakvih manifestacija.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti