Aktuelno

SARAJEVSKA IZLOŽBA AUTOMOBILA (SIA)

U periodu od 14. do 17. decembra/prosinca 2019.godine u organizaciji KJP Centar Skenderija i Auto 4x4 održana je Sarajevska izložba automobila (SIA), na kojem je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) izložio Simulator prevrtanja vozila kao i Simulator čeonog sudara.

Posjetitelji Sarajevske izložbe automobila (SIA) imali su priliku da pogledaju nove modele automobila svjetskih brendova, old timere, trkaće automobile, tunirana i style vozila, bolide mini Formule 1, kartinge, kvadove, motocikle, skutere, prateću automobilsku opremu, vozila MUP-a, kao i Simulatore prevrtanja i čeonog sudara izložene od strane Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba, koji su ukazivali na značaj korištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Pored vozila, na malom poligonu, koji je simulirao cestu sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, djeca, koja su posjetila sajam, imala su priliku da se educiraju o sigurnosti u saobraćaju.

Simulator prevrtanja vozila, kao i Simulator čeonog sudara privukli su pažnju mnogobrojnih posjetitelja, koji su bili u mogućnosti da kroz simulaciju saobraćajnih nezgoda, testiranjem oba simulatora, uvide važnost korištenja sigurnosnih sistema u vozilima. Pored navedenog podjeljeni su i informativno-edukativni leci čijim sadržajem smo nastojali da utičemo na svijest vozača o neophodnosti korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica u vozilima u kojima se prevoze djeca, o uticaju korištenja mobilnog telefona na sigurnost u saobraćaju, kao i o značaju pripremljenosti vozila za zimske uslove vožnje.

U sklopu Sarajevske izložbe automobila, održana je i Konferencija o sigurnosti u saobraćaju i elektromobilnosti koja se sastojala iz tri panela, sigurna vozila i sigurna cesta, elektromobilnost i sigurnost kretanja, te sigurnost saobraćaja i zakonske osnove na kojoj su između ostalog prisustvovali Igor Pejić, sekretar Ministarstva prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine, Željko Klisara, predstavnik MUP-a Kantona Sarajevo – Sektora saobraćajne policije i Hajrudin Prolić, predstavnik Privredne komore FBiH – Udruženja za elektromobilnost.

Po završetku uspješne manifestacije organizatori su svim izlagačima uručili Zahvalnice za učešće na izložbi automobila.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti