Aktuelno

SAOBRAĆAJNO-OBRAZOVNO TAKMIČENJE 2021. GODINE

URUČENE NAGRADE ZA NAUSPJEŠNIJE NA SAOBRAĆAJNO-OBRAZOVNOM TAKMIČENJU 2021. GODINE  

Tokom proteklog mjeseca pobjednicima 25. Saobraćajno-obrazovnog takmičenja BIHAMK je uručio diplome i nagrade. Najbolje plasirani, njih ukupno šest, osvojili su vrijedne nagrade – bicikl. Unatoč trenutnoj situaciji vezanoj za pandemiju korona virusa, na ovogodišnjem saobraćajno-obrazovnom takmičenju učestvovalo je više od 1000 djece, od kojih se na Finalnom takmičenju plasiralo njih ukupno 43.

Finalno takmičenje realizovano je online u okviru kojeg su finalisti rješavali posebno pripremljen teoretski test, a najbolje rezultate su ostvarili:

U konkurenciji djevojčica:
1. Armina ADILOVIĆ, OŠ ''Mehmedalija Mak Dizdar'' GORAŽDE
2. Lejla DŽAFIĆ, OŠ ''Rapatnica'' SREBRENIK
3. Ela BIBER, OŠ ''Aleksa Šantić'' SARAJEVO

U konkurenciji dječaka:
1. Amin DEDIĆ, OŠ ''Ćamil Sijarić'' SARAJEVO
2. Sanjin KADRIĆ, OŠ ''Aleksa Šantić'' SARAJEVO
3. Maid Bašić, OŠ ''Humci'' ČELIĆ

Pored najbolje plasiranih, dodijeljene su zahvalnice i ostalim učesnicima takmičenja kao i nastavnicima koji su pripremali učenike takmičenjaa, ali i osnovnim školama za učešće na ovogodišnjem 25. Saobraćajno– obrazovnom takmičenju.

Bosanskohercegovački auto-moto klub čestita svim nagrađenim takmičarima, nastavnicima i osnovnim školama na ostvarenim rezultatima.

Najbolje plasirani na Finalnom takmičenju činit će ekipu koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Europskom takmičenju koje će se održati online u novembru/studenom 2021. godine.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti