Aktuelno

REALIZOVANO SAOBRAĆAJNO-PREVENTIVNO PREDAVANJE U SREDNJOJ POSLOVNO-KOMERCIJALNOJ I TRGOVAČKOJ ŠKOLI

Bosanskohercegovački auto-moto klub je 14. oktobra/listopada 2019. godine u Srednjoj poslovno-komercijalnoj i trgovačkoj školi u Sarajevu realizovao saobraćajno/prometno-preventivno predavanje pod nazivom „Sekunda koja život znači“.

Predavanju sa prezentacijom su prisustvovali učenici Saobraćajne sekcije iz Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole u Sarajevu. Na predavanju su naglašene opasnosti koje sa sobom nose faktori ometanja vožnje kao što je korištenje mobitela, konzumiranje alkohola, narkotika itd., te činjenice da čak i kratkotrajna nepažnja može imati dramatične, ponekad čak i fatalne posljedice. Također je posebno istaknuto da učešće u cestovnom saobraćaju/prometu zahtijeva konstantnu i nepodijeljenu pažnju.

Pored predavanja, učenicima su podijeljeni i informativno-edukativni leci, a simulirane su i saobraćajne/prometne nezgode korištenjem simulatora čeonog sudara. Učenici su imali mogućnost da testiraju simulator sudara, čime je ukazano na značaj korištenja sigurnosnog pojasa pri vožnji.

Bosanskohercegovački auto-moto klub svake godine organizuje cijeli niz saobraćajno/prometno-preventivnih aktivnosti, sa ciljem poboljšanja stepena sigurnosti saobraćaja/prometa, smanjenja broja saobraćajnih/prometnih nezgoda i posljedica koje se ogledaju u svakodnevnom stradanju ljudi, a posebno djece i mladih.

Realizacijom kampanja i održavanjem predavanja učenicima srednjih škola- budućim vozačima, BIHAMK nastavlja sa povećanjem stepena sigurnosti naših sugrađana.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti