Aktuelno

POVEĆAN BROJ POZIVA U POZIVNIM CENTRIMA ADAC-a, ÖAMTC-a, ÜAMK-a, ACI-a, RACE-a, STARTER-a i ACTA-e

Od kolega iz Auto-moto klubova iz Njemačke, Austrije, Češke, Italije, Španije, Poljske i Francuske  (ADAC, ÖAMTC, ÜAMK, ACI, RACE-a, STARTER-a i ACTA-e) smo obavješteni da je zbog izrazito niskih temperatura povećan broj poziva, što prouzrokuje duža čekanja na intervencije pomoći na cesti ili prevoza vozila u kvaru.

U nekim područjima Njemačke vrijeme čekanja na intervenciju traje i do 3 sata.

U zapadnim, sjevernim i južnim krajevima Austrije vrijeme čekanja za pomoć na cesti ili vučno vozilo je do 3 sata.  Na istoku zemlje (Beč, Donja Austrija, Burgenland) na intervencije pomoći na cesti moguća su čekanja do 4 sata, dok se prevoz vozila u kvaru obavlja samo u hitnim slučajevima, sa mogućim kašnjenjima i do 24 sata. 

U Češkoj je također povećan priliv poziva i pisanih prijava (putem mail-a ili fax-a),zbog čega dolazi do kašnjenja u organizaciji. 

I u Italiji je, zbog loših vremenskih uslova, povećan broj poziva, što prouzrokuje duža čekanja na intervencije pomoći na cesti ili prevoza vozila u kvaru. Također, moguća su čekanja i pri uspostavljanju poziva. Kao rezultat toga, vrijeme čekanja na intervenciju se ne može unaprijed obračunati, ali nakon primanja zahtjeva, operateri pozivaju sve korisnike da ih obavjeste o tačnom vremenu čekanja. Zbog vremenske prognoze, ovakvo stanje može potrajati i sljedećih dana.

U 20 pokrajina sjeverne Španije, zbog loših vremenskih uslova, duža su čekanja na intervencije pomoći na cesti ili prevoza vozila u kvaru.  Normalizacija u radu službe očekuje se u narednim danima. 

Slična situacija u Poljskoj. Vrijeme čekanja na intervenciju je od 2 do 3 sata.  Očekuje se normalizacija u narednim danima.

Iste poteškoće su i u cijeloj Francuskoj. Povećan je broj poziva, pa su duža čekanja na intervencije pomoći na cesti ili prevoza vozila u kvaru. Moguća su čekanja i pri uspostavljanju poziva.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti