Aktuelno

ODRŽANA FIA SPORTSKA KONFERENCIJA 2016.

Jedan od najznačajnijih godišnjih događaja Međunarodne automobilističke federacije (FIA) - Sportska konferencija, održana je u Torinu (Italija) od 21. do 23. juna okupivši impresivan broj od oko 120 autosportskih organizacija – članica FIA-e i skoro 500 delegata iz svih dijelova svijeta, među kojima je bio i predstavnik BIHAMK-a.

Kao i prethodnih godina, FIA Sportska konferencija poslužila je kao svojevrsna platforma za razmjenu najboljih znanja i iskustava iz oblasti autosporta, te rasadnik novih ideja za unaprijedjenje njegove sigurnosti, samoodrživosti i konkurentnosti.

Izuzetno bogat trodnevni radni program Konferencije započeo je sesijom otvaranja kojom je napravljen uvod za osnovnu temu ovogodišnjih sastanaka: “Strast i inovacija: prošlost, sadašnjost i budućnost autosporta.” Najviši predstavnici FIA-e: g. Jean Todt, predsjednik i Graham Stocker, zamjenik Predsjednika FIA-e za sport, te kluba i zemlje domaćina: g. Angelo Sticchi Damiani – Predsjednik Auto kluba Italije (ACI), g. Piero Fassino – gradonačelnik Torina I g. Giovanni Malago – Predsjednik Olimpijskog komiteta Italije, upriličili su svečano otvaranje ovog međunarodnog skupa.

Torino, kao jedan od najjačih evropskih centara autoindustrije i grad sa dugom tradicijom autosportskih takmičenja, pružio je savršen ambijent za održavanje ovogodišnje FIA Sportske konferencije koja je svojim bogatim radnim sadržajem, te praktičnim demonstracijama postignuća u oblasti autosporta oslikala detaljnu sliku njegove slavne prošlosti, sadašnjeg trenutka, te moguće scenarije razvoja u budućnosti.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti