Aktuelno

Održana 13. Generalna skupština EuroRAP-a

U periodu od 21. do 23. aprila 2015. godine u Rejkjaviku na Islandu održana je redovna Generalna skupština EuroRAP-a, kojoj su kao punopravni članovi prisustvovali i predstavnici BIHAMK-a.

Sjednici su prisustvovali predstavnici 20 zemalja članica EuroRAP-a. Nakon uvodnog dijela pristupilo se redovnom održavanju sjednice na kojem je izvršen izbor upravnih organa, kao i usvajanje izvještaja o finansijskom poslovanju za 2014. godinu i prijedlog budžeta za 2015. godinu. Na navedenom sastanku podneseni su izvještaji o pojedinačnim rezultatima zemalja članica, sa posebnim osvrtom na rezultate SENSOR projekta u koji se udružilo 14 zemalja jugoistočne Europe kako bi zajedničkim snagama izvršili mapiranje i kodiranje u ovom dijelu Europe na 15.000 km transeuropske mreže cesta. Ključno za većinu zemalja učesnica skupštine, odnosno radnih grupa je to da su uspjele ostvariti saradnju sa vlastima, odnosno nadležnim institucijama za cestovnu sigurnost, bez čije saradnje i razumijevanja ne bi bile u stanju provesti detaljno istraživanje, te ostvariti napredak u identificiranju različitih kategorija cesta.

Drugi dan sastanka bio je rezervisan za predstavljanje planova i projekata za period 2016-2018. na osnovu iskustava stečenih SENSOR projektom u kojem je učestvovalo nekoliko zemalja jugoistočne Europe.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti