Aktuelno

ODRŽAN REDOVNI FIA CEZ SASTANAK

Dana 15. novembra/studenog 2022. godine u organizaciji AŠ 2005 održan je redovni FIA CEZ sastanak u Ljubljani (Slovenija).  

Sastanak je otvorio Predsjednik FIA-e, Mohammed Ben Sulayem koji se obratio prisutnim predstavnicima nacionalnih saveza autosportskih članica CEZ-a i zaželio im dobrodošlicu i uspješan rad u Ljubljani.
Među tačkama dnevnog reda našao se i izvještaj predstavnika članica CEZ-a koji su involvirani u komisije za različite discipline pri FIA-i.

Također, razmatrana je i ovogodišnja sezona, rezultati CEZ-a kao i mjesto održavanja FIA CEZ svečane ceremonije koja će ove godine biti organizovana 17. decembra/prosinca u Beogradu (Srbija).
Dogovoreno je da svi nacionalni savezi, članice CEZ-a po ustaljenoj proceduri pošalju u sekretarijat CEZ-a prijedloge datuma održavanja takmičenja u svim disciplinama za narednu sezonu.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti