Aktuelno

ODRŽAN FIA SPORTSKI REGIONALNI KONGRES

Zagreb je u periodu od 11. do 13. decembra/prosinca bio domaćin dva izuzetno važna događaja - regionalnog sportskog konresa i proglašenja pobjednika u Centralnoevroskoj zoni(CEZ) u 2015. godini.

Svjetska automobilistička federacija (FIA) na čelu sa Predsjednikom Gospodinom Jean Todtom dodijelila je Hrvatskom auto i karting savezu (HAKS) organizaciju FIA sportskog regionalnog kongresa koji je jedan od dva održana u Evropi, od ukupno šest održanih u cijelom svijetu u 2015. godini. U radu kongresa učešće su uzeli predtavnici Albanije, Austrije, BiH, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Srbije, Slovenije, Slovačke, kao i delegati Grčke, Gruzije, Malte i Rumunije čiji savezi nisu članice CEZ-a.

Predavanja prvog dana kongresa bilu su usredotočena na strukturisanje i menadžment ASN-ova, kao i na licenciranje i obuku - trening sportskih funkcionera.

Drugi dan bio je rezervisan za predavanja iz oblasti bezbjednosti na rally takmičenjima i organizovanja takmičenja.

Na kraju predavanja prisutnima se pridužio i obratio Predsjednik FIA-e Gospodin Jead Todt kome su na kraju kongresa predstavnici svih saveza iznijeli svoje mišljenje o održanom kongresu. Na kraju kongresa Predsjednik FIA Gospodin Todt uručio je certifikate svim učesnicima kongresa.

U okviru CEZ redovnog sastanka verifikovani su konačni rezultati CEZ-a za 2015. Godinu te usvojeni pravilnici i kalendar za 2016. godinu. Prema usvojenim prijedlozima CEZ takmičenja koja će se održati naredne sezone na području naše zemlje su: kružna trka „Zalužani“ (25./26. juna/lipnja), brdska trka „Cazin“ (06./07. avgusta/kolovoza) i rally takmičenje „Jahorina“ (03./04. septembra/rujna 2016. godine).

Na kraju dvodnevnog događaja upriličena je i FIA CEZ svečana ceremonija proglašenja pobjednika za 2015. godinu. Pehare je dobilo preko stotinupedeset takmičara iz devet disciplina i pripadajućih kategorija.“

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti