Aktuelno

„NAJBOLJI MLADI VOZAČ“ KONAČNA LISTA TAKMIČARA ZA DRŽAVNO TAKMIČENJE U BOSNI I HERCEGOVINI

Prvo finalno državno takmičenje u spretnosti vožnje i poznavanja saobraćajnih pravila, u organizaciji Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK-a), održat će se 09. septembra. 2022. godine u Zenici u Srednjoj mještovitoj školi Mladost, sa početkom u 10.00 sati.   

Takmičenje za najboljeg mladog vozača, pored ukazivanja na značaj sigurnog ophođenja u saobraćaju, ima za cilj i testiranje njihovih vještina u oblastima saobraćajnih pravila, prve pomoći, bezbjednosti na cestama i tehničkih aspekata vozila. 

Na takmičenje se prijavilo više od 1.500 mladih vozača iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su na kvalifikacionom takmičenju pokazali svoje znanje iz poznavanja saobraćajnih pravila i propisa. Nakon sumiranih rezultata konačna lista takmičara i takmičarki koji su ostvarili plasman na državno finalno takmičenje su:

 

R.b.

Ime i prezime

Grad

1.

Amar Hadžimustafić

Tuzla

2.

Srećko Kremenović

Istočno Sarajevo (Pale)

3.

Perica Topić

Oštra Luka

4.

Sara Hodžić

Sarajevo

5.

Dženan Musić

Doborovci

6.

Dženan Čolić

Mostar

7.

Bakir Hrnjić

Visoko

8.

Dženana Halilbašić

Sarajevo

9.

Haris Hubić

Sarajevo

10.

Ajla Dervišević

Visoko

11.

Tarik Adilović

Travnik

12.

Amila Šabanović

Ilijaš

13.

Hamza Čomor

Sarajevo

14.

Miroslav Zlopaša

Posušje

15.

 Armin Baručija

Zenica

16.

 Ismar Pašalić

Zenica

Ovim takmičenjem BIHAMK želi unaprijediti i promovisati sigurno ponašanje u vožnji kod mladih ljudi. Učesnici na takmičenju će imati važnu ulogu ambasadora sigurnosti na cestama koji podstiču navike sigurne vožnje kod mladih vozača u Bosni i Hercegovini.

Nagrade na državnom finalnom takmičenju su:

1. mjesto – Električni romobil

2. mjesto – Bon za kupovinu guma vrijednosti 500 KM

3. mjesto – Bon za gorivo vrijednosti 300 KM

Dva najbolja takmičara sa državnog prvenstva će se plasirati na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati 08. i 09. oktobra 2022. godine u Madridu (Španija).

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti