Aktuelno

KVALIFIKACIJSKO TAKMIČENJE I PRIPREME EKIPE BIHAMK-a ZA 33. ESOT

U periodu od 27. do 31. augusta 2018. godine, a prema Pravilniku o organizaciji saobraćajno-obrazovnih takmičenja učenika osnovnih škola u BiH, u Škola u prirodi - Šabići, Bjelašnica održano je Kvalifikacijsko takmičenje i pripreme najboljih pojedinaca sa 22. Finalnog takmičenja, odnosno Predkvalifikacijskog takmičenja:

1. Said Vikalo- Srebrenik
2. Hamza Imamović - Brčko
3. Amin Imšić - Brčko
4. Lejla Gabela - Konjic
5. Azra Bećirović- Tuzla
6. Taida Meštrovac - Bugojno

Članovi ekipe ispred Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba bili su Mersiha Imširović i Silma Sultanić.

U okviru Kvalifikacijskog takmičenja najbolje plasirani dječaci i djevojčice dodatno su testirani i na osnovu pokazanih rezultata odabrana su dva dječaka i dvije djevojčice:

Djevojčice:
1. Azra Bećirović - Tuzla
2. Taida Meštrovac - Bugojno

Dječaci:
3. Said Vikalo - Srebrenik
4. Amin Imšić - Brčko

Navedena ekipa čini reprezentaciju BIHAMK-a i predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na 33. FIA Europskom takmičenju koje će se ove godine održati u Budimpešti (Mađarska) u periodu od 06. do 09. septembra 2018.godine.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti