Aktuelno

INFORMACIJA O REGISTROVANIM MOTORNIM VOZILIMA U BIH U PERIODU JANUAR – DECEMBAR 2017

U  protekloj 2017. godini u Bosni i Hercegovini  je ukupno registrovano/registrirano  1.021.120 drumskih/cestovnih motornih vozila, što u odnosu na 2016. godinu predstavlja povećanje od 30.390 vozila, odnosno za 3,07%.

Starosna stuktura voznog parka nešto je izmjenjena tokom protekle godine pa je 66% vozila u našoj zemlji starije od 18 godina, a čak 88 % vozila starija od 12 godina.
Više od 2/3 voznog parka u BiH (70,25%) i dalje čine vozila sa dizelskim motorom, dok se broj vozila sa alternativnim gorivom značajnije povećao i sad iznosi skoro 4% od ukupnog broja vozila u našoj zemlji.

Tokom 2017. godine u BiH je prvi put registrovano 75.121 cestovnih motornih vozila od čega je 12.306 novih cestovnih motornih vozila ili 16,38 %, dok je procenat uvezenih rabljenih cestovnih motornih vozila 83,62 % .

Detaljnu Informaciju o registrovanim motornim vozilima u BiH u 2017. godini možete preuzeti ovdje.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti