Aktuelno

INFORMACIJA O REGISTROVANIM CESTOVNIM VOZILIMA U BIH U 2020.GOD.

U  protekloj 2020. godini u Bosni i Hercegovini  je ukupno registrovano/registrirano  1.108.711 drumskih/cestovnih  vozila, što u odnosu na 2019. godinu (1.175.731 mip/v) predstavlja smanjenje od 67.020 vozila, odnosno od 5,7% .

Starosna stuktura voznog parka nešto je izmjenjena tokom protekle godine pa je oko 51% registrovanih vozila u Bosni i Hercegovini starije od 15 godina, a više od 80% voznog parka starije od 11 godina.

Nešto manje od 3/4 voznog parka u BiH (74,73%) i dalje čine vozila sa dizelskim motorom, dok je broj vozila sa alternativnim gorivom manji od 4,0% od ukupnog broja motornih vozila u našoj zemlji.

Tokom 2020. godine u BiH je prvi put registrovano 91.358 cestovnih vozila od čega je 11.768 novih cestovnih motornih vozila ili 12,88 %, dok je procenat uvezenih rabljenih cestovnih motornih vozila 87,12 %.

Detaljnu Informaciju o registrovanim cestovnim vozilima u BiH u 2020. godini možete preuzeti ovdje. 

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti