Aktuelno

FINALISTI TAKMIČENJA „NAJBOLJI MLADI VOZAČ“

U periodu od 10 -  14. jula/srpnja 2023. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) proveo je drugi krug kvalifikacionog dijela državnog takmičenja „Najbolji mladi vozač“. Na osnovu rezultata prvog testa formirana je rang lista od 25 najuspješnijih takmičarki i takmičara, koji su na testu imali minimalno 85% tačnih odgovora i i najkraće provedeno vrijeme za rješavanje testa. 

U periodu od 10 - 14. jula/srpnja 2023. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) proveo je drugi krug kvalifikacionog dijela državnog takmičenja „Najbolji mladi vozač“. Na osnovu rezultata prvog testa formirana je rang lista od 25 najuspješnijih takmičarki i takmičara, koji su na testu imali minimalno 85% tačnih odgovora i i najkraće provedeno vrijeme za rješavanje testa.


Finalisti takmičenja ''Najbolji mladi vozač'' su:

R.b.

Ime i prezime

Grad

1.

Anida ABIDOVIĆ

ZAVIDOVIĆI

2.

Ivan MILOŠ

GRUDE

3.

Armin ŠARIĆ

VELIKA KLADUŠA

4.

Mersud NUHANOVIĆ

CAZIN

5.

Amil VALJEVAC

VISOKO

6.

Perica TOPIĆ

OŠTRA LUKA

7.

Ammar DIZDAREVIĆ

SARAJEVO

8.

Amina BAJRAMOVIĆ

ZENICA

9.

Isidora MIŠANOVIĆ

BANJA LUKA

10.

Ivana MARTIĆ

ŠIROKI BRIJEG

11.

Mateo KRTALIĆ

MOSTAR

12.

Adis POTURA

SARAJEVO

13.

Elmedin ĆIBO

KONJIC

14.

Ahmed DŽAFO

ILIJAŠ

15.

Emir DEDIĆ

TRAVNIK

16.

Tajra LIKA

SARAJEVO

17.

Madžid ABAZA

MOSTAR

18.

Haris MULIĆ

SARAJEVO

19.

Omer Abdulkerim MEHANOVIĆ

GRADAČAC

20.

Slaven ŠOJIĆ

GACKO

21.

Bakir ČUSTOVIĆ

SARAJEVO

22.

Milutin ĆELIĆ

BANJA LUKA

23.

Azra BABIĆ

VISOKO

24.

Damir TOMIĆ

TUZLA

25.

Nenad VUKAJLOVIĆ

DOBOJ

Sve eventualne dodatne informacije i upite, a vezano za drugi krug kvalifikacionog takmičenja, molimo da šaljete na email: spos@bihamk.com ili preventiva@bihamk.com.

Finalno takmičenje

Finalno, praktično takmičenje će se održati 08. septembra/rujna 2023. godine, u Sarajevu (poligon Zetra). Praktični dio će se sastojati od više disciplina koje će svaki od takmičara odraditi tokom takmičenja. Tom prilikom će se ocjenjivati vozačke sposobnosti takmičara pri upravljanju motornim vozilom, mogućnost savladavanja prepreka na poligonu, pravilna vožnja u saobraćaju, prva pomoć, kao i snalaženje u drugim specifičnim situacijama u saobraćaju.

Nagrade na državnom finalnom takmičenju:
1. mjesto – 2.000 KM
2. mjesto – 1.500 KM
3. mjesto – 1.000 KM


Dva najbolja takmičara sa državnog prvenstva će se plasirati na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati od 06 - 08. oktobra/listopada 2023. godine u Beču (Austrija).

Za sve takmičare koji su se plasirali na državno finalno takmičenje BIHAMK će obezbijediti prigodne poklone, Classic članski paket BIHAMKa za pomoć na cesti, te platiti putne troškove i hranu i piće na dan takmičenja.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti