Aktuelno

Bosanskohercegovački auto-moto klub i ove godine po dvadesetšesti put organizuje Saobraćajno/prometno–obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje učenika osnovnih škola u Bosni i Hercegovini. 

Zbog uticaja pandemije Korona virusa u našoj zemlji, prethodne dvije godine takmičenje/natjecanje je na svim nivoima održano online. Međutim, ove godine takmičenje/natjecanje se izvodi po izmjenjenom sistemu i sastoji se od školskog, školskog kvalifikacionog i na kraju finalnog takmičenja/natjecanja, izuzev područja gdje postoji tradicija provođenja takmičenja po starom sistemu (Tuzlansko područje i područje Brčko Distrikta).
Školsko kvalifikaciono takmičenje/natjecanje završeno je 17. maja/svibnja 2022. godine, a realizovano je elektronski popunjavanjem online testova.
U nastavku je spisak takmičara/natjecatelja koji su se plasirali na Finalno takmičenje/natjecanje:

MJESTO

ŠKOLA

TAKMIČARI

KONJIC

OŠ ''SEONICA''

Adin TURAK

 

CAZIN

 

OŠ ''SKOKOVI''

Minela KAJTAZOVIĆ

Sara BEGANOVIĆ

Džejlan MERDANOVIĆ

Ilhan BEGANOVIĆ

BIHAĆ

OŠ ''KAMENICA''

Tarik HODŽIĆ

GORAŽDE

OŠ ''USTIKOLINA''

Eldar BAJROVIĆ

GORAŽDE

OŠ ''HASAN TURČALO BRZI''

Elmin ĆUROVIĆ

 

BUGOJNO

 

''DRUGA OSNOVNA ŠKOLA''

Fahra UGARAK

Ismail HUJDUR

Ahmed TOPČIĆ

GRUDE

OŠ ''FRA STIPANA VRLJIĆA''

Ivona SOLDO

Matej BOBAN

POSUŠJE

OŠ ''IVANA MAŽURANIĆA''

Luka PEKAS

KAKANJ

OŠ ''OMER MUŠIĆ''

Emina BERBIĆ

VISOKO

OŠ ''MEHMEDALIJA MAK DIZDAR''

Emina MEŠINOVIĆ

Kerim HINDIJA

SARAJEVO

''DEVETA OSNOVNA ŠKOLA''

Jasir VATRIĆ

SARAJEVO

OŠ ''6. MART''

Ajnur GAVRANOVIĆ

 

SARAJEVO

 

''TREĆA OSNOVNA ŠKOLA''

Asja HUSEJINOVIĆ

Bilal PRELJEVIĆ

SARAJEVO

OŠ ''IZET ŠABIĆ''

Benjamin SPAHO

Emir BOŠNJAK

SARAJEVO

OŠ ''HASAN KIKIĆ''

Azra BRKOVIĆ

Kerim HADŽIALIĆ

SARAJEVO

OŠ ''VRHBOSNA''

Amina OMERAGIĆ

SARAJEVO

OŠ ''HASAN KAIMIJA''

Ajna HALILOVIĆ

 

SARAJEVO

 

''PETA OSNOVNA ŠKOLA''

Ejla MAŠIĆ

Melina LAVIĆ

Đenan RAMDEDOVIĆ

 

SARAJEVO

 

''KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR SV. JOSIP''

Una STJEPANOVIĆ

Luka MARAUS

 

SARAJEVO

 

''OSMA OSNOVNA ŠKOLA''

Džana LOKVANČIĆ

Ahmed MEHMEDSPAHIĆ

Ajdin JELEŠKOVIĆ

 

SARAJEVO

 

OŠ ''SKENDER KULENOVIĆ''

Lamija ŠIPO

Edna HADŽIĆ

Emir ŠENDEROVIĆ

Emin GALIJAŠEVIĆ

Finalno takmičenje/natjecanje planirano je da se održi u Sarajevu 04. juna/lipnja 2022. godine.
Finalno takmičenje/natjecanje sastoji se od teoretskog takmičenje/natjecanje i praktičnog takmičenje/natjecanje. Teoretski dio se odnosi na poznavanje saobraćajnih propisa , dok je praktični dio vožnja bicikla na posebno pripremljenim poligonima.
Dva dječaka i dvije djevojčice koji ostvare najbolje rezultate činit će ekipu koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Europskom takmičenju/natjecanju koje se održava u Zadru u Hrvatskoj u septembru/rujnu 2022. godine.
Dodatne informacije o praktičnom Finalnom takmičenju/natjecanju biće naknadno dostavljene svim takmičarima/natjecateljima i njihovim trenerima.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...