Aktuelno

U skladu sa  Pravilnikom o organizaciji saobraćajno/prometno-obrazovnog takmičenja/natjecanja 24. aprila 2019. godine počeo je ovogodišnji ciklus Saobraćajno/prometnih-obrazovnih takmičenja/natjecanja. 

I ove godine takmičenje/natjecanje se izvodi po izmjenjenom sistemu i sastoji se od školskog, školskog kvalifikacionog i na kraju finalnog takmičenja/natjecanja, izuzev područja gdje postoji tradicija provođenja takmičenja po starom sistemu (Sarajevsko, Tuzlansko, Zapadnohercegovačko i područje Brčko Distrikta). Školsko kvalifikaciono takmičenje/natjecanje realizovano je elektronski popunjavanjem online testova.

Finalno takmičenje/natjecanje ove godine će se realizovati u Bugojnu 14.-16. juna/lipanj 2019. godine.

Prvog dana Finalnog takmičenja/natjecanja realizovaće se teoretsko takmičenje/natjecanje i praktično takmičenje/natjecanje, odnosno vožnja bicikla na posebno pripremljenom poligonu gdje će takmičari/natjecatelji pokazati svoju spretnost u upravljanju biciklom, kao i na poligonu "Labirint života", koji simulira stvarne raskrsnice/raskrižja sa saobraćajnim/prometnim znakovima, gdje će pokazati svoju sposobnost snalaženja u vožnji bicikla na javnim cestama.

Drugi dan Finalnog takmičenja/natjecanja rezervisan je druženje takmičara/natjecatelja i izlet na neko od izletišta u Bugojnu.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak